KONFERENCIJSKA LIGA

Zagorac obranom penala odveo Modre prema pobjedi protiv Astane

Dinamo je u 5. kolu Konferencijske lige pobijedio Astanu u Kazahstanu 2:0 golovima Gabriela Vidovića u 48. i Takura Kaneka u 79. minuti, no pravi junak jest vratar Danijel Zagorac. On je u 11. minuti obranio jedanaesterac Darboeu i to vrlo efektno, jer je napadač Astane pucao po sredini gola, a bivši kapetan Splita u padu je podigao nogu i odbio loptu. Bio je to ključan trenutak susreta, jer je u drugom poluvremenu kvaliteta Dinama došla do izražaja.

Vidović je u 48. minuti iskoristio slabosti u obrani Astane, slabo čišćenje ispred vratara Čondrića nakon što je ovaj obranio šut Sučića. Prihvatio je loptu i precizno pogodio u donji desni kut. Kad je u 73. minuti drugi žuti karton zaradio Jovančić, bilo je jasno da će Dinamo pobijediti, a da to bude uvjerljivo pobrinuo se Kaneko. Japanac je u 78. minuti natrčao na jedan odbijanac i sa 14 metara poslao loptu uz vratnicu u rašlje. Do kraja je još Moharrami pogodio gredu.

Kasnije još u Tirani igraju Ballkani i Viktoria iz Plzena, a uoči te utakmice poredak je ovakav: Viktoria 12, Dinamo 6, Ballkani 4, Astana 4.

Dinamo posljednju utakmicu u skupini igra protiv Ballkanija u Maksimiru, tri dana prije derbija sa Hajdukom.

POSLJEDNJE DODANO: