“Uzet ćemo i Kataloniju, Veneciju, Škotsku i Aljasku”

U javnost je procurila petominutna snimka telefonskog razgovora ruskih veleposlanika, Igora Čubarova iz Eritreje te Sergeja Bakareva iz Zimbabvea i Malavija. Autentičnost snimke nije neovisno potvrđena, no ona je objavljena i na YouTubeu.

“Imamo Krim, ali to nije j***** sve, ljudi moji. Uskoro ćemo prokleto uzeti vašu Kataloniju, Veneciju kao i Škotsku i Aljasku”, rekao je kolegi kroz smijeh Čubarov, komentirajući napetosti u odnosima Rusije i Zapada oko Ukrajine i Krima, piše Guardian.

Čubarov nastavlja u revijalnom tonu pa kaže kako će Rusija posegnuti “za svim j****** susjednim zemljama”, poput Estonije, Bugarske i Rumunjske. Tome je dodao i opasku kako mu je šef EU misije u Eritreji u šali isto tako rekao kako bi htio da Rusija “uzme nazad” Bugarsku i Rumunjsku.

No na kraju su se ruski veleposlanici u razgovoru složili kako je bolje da se Rumunjsku, Bugarsku i baltička go*** ostavi u EU te da bi bilo interesantnije posegnuti za Kalifornijom ili Miamijem u SAD-u, prenosi Dnevnik.hr.

Zimabve je jedna od 11 zemalja koje su priznale neovisnost Krima, no Bakarev Bakarev ostaje nezadovoljan činjenicom da “gadovi” iz Malavija nisu učinili isto.

Poslušajte snimku, koja ima titlove i na engleskom jeziku.

POSLJEDNJE DODANO: