Eva Braun možda je bila židovskog podrijetla!

Nove analize DNK provedene za potrebe dokumentarnog filma koji u srijedu treba biti prikazan na britanskoj televiziji Channel 4 upućuju na to da je Eva Braun, supruga Adolfa Hitlera, možda imala židovske krvi.

Ta teza nastala je nakon analize kose s četke pronađene u Berghofu, Hitlerovoj rezidenciji u Bavarskoj u kojoj je Eva Braun provela najviše vremena tijekom Drugog svjetskog rata.

Znanstvenici su pronašli specifičnu sekvencu DNK-a koja je “jako povezana s aškenazima koji čine oko 80 posto židovske populacije”.

U Njemačkoj se u 19. stoljeću mnogo aškenaza preobratilo na katoličanstvo.

“To otkriće uznemirujuće je”, rekao je Mark Evans, voditelj emisije “The Dead Famous DNK” (DNK poznatih pokojnika) i kazao da tako nešto ne bi mogao ni sanjati.

Autori dokumentarca kažu kako sve navodi da je kosa pronađena na četki u Berghofu upravo kosa Eve Braun. No jedini način da se to i službeno potvrdi jest usporediti ga s uzorkom DNK dviju živućih potomkinja obitelji. Međutim, one odbijaju testiranje.

Eva Braun godinama je bila ljubavnica njemačkog nacističkog vođe, a brak su sklopili 29. travnja 1945. prije nego što su počinili samoubojstvo u Fuehrerovu bunkeru u Berlinu.

POSLJEDNJE DODANO: