FINALE U NEDJELJU SA ŠPANJOLSKOM

Watkins ušao s klupe i u nadoknadi donio pobjedu Englezima!

Engleska se plasirala u finale Europskog prvenstva, u nedjelju će se za svoj drugi trofej u povijesti u Berlinu boriti sa Španjolskom. I nije sve išlo baš po loju, ali slavlje je bar tim veće jer je pobjednički pogodak postignut u 91. minuti kada je Cole Palmer dodao do Watkinsa koji je iz okreta pogodio malu mrežicu pored Verbruggena.

Pozamašan broj situacija na travnjaku novinare izvjestitelje ostavilo je praktično bez trenutka predaha u drugom polufinalu ovogodišnjeg Eura, a prvo je poluvrijeme dvoboja Nizozemske i Engleske imalo početak iz snova za prvospomenute. Probušio je mrežu, kako se ono kaže, ofenzivac Xavi Simons. Prvo je preoteo posjed Declanu Riceu, sjurio se potom prema golu pa s ruba kaznenog prostora silovito zabio iza Pickforda za vodstvo Oranja, i to samo sedam minuta od prvog sučeva zvižduka.

A to je vodstvo trajalo nepunih deset minuta jer je nakon starta Dumfriesa na Kaneovo stopalo prilikom voleja, i pregleda VAR snimke, njemački sudac Felix Zwayer, pokazao na bijelu točku. Žalili su se Nizozemci da je Kane već uputio udarac kad ga je Dumfries zahvatio, ali nisu im upalili protesti. I gotovo da nije Engleska i preokrenula u nastavku da nije toliko priseban bio raniji tragičar Dumfries pa s gol-linije skinuo udarac Fodena.

Sveprisutni je Dumfries sada u napadu u 30. minuti glavom pogodio gredu, a onda se okvir gola zatresao i dvije minute kasnije, na strani Nizozemaca jer je Foden iskosa s oko 25 metara naciljao spojnicu. Velik hendikep Nizozemaca nakon prvog je dijela bio prisilni izlazak Memphisa Depaya zbog ozljede.

U nastavku je Van Dijk nakon ubačaja Veermana pucao u 65. minuti, ali je Pickford obranio. Uspješno je Nizozemska uspostavila čak i terensku ravnotežu, a bila je i malo konkretnija u čemu je pomogao i ulazak Weghorsta na poluvremenu. I uspjeli su izdržati sve dok nije krenula sudačka nadoknada. Nekako su svi već bili spremni za produžetke…

Španjolci će u nedjelju igrati svoj peti, a Englezi drugi finale.

POSLJEDNJE DODANO: