SMRADE ODVRATNI, ŠUGAVI

Vrijeđao Bojana Ivoševića u jeku akcija prodavača iz Hrvojeve ulice pa osuđen na novčanu kaznu

I dok će pogled na istočni zid Dioklecijanove Palače uskoro biti potpuno izmijenjen, barufa oko štandova na Hrvojevoj ulici na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu dobila je još jedan krak. Mladić koji je prosvjedovao protiv odluke grada Splita, ponajviše načina izražavanja i ponašanja zamjenika gradonačelnika grada Bojana Ivoševića, osuđen je na 100 eura novčane kazne uz 40 eura sudskih troškova. Kriv je za remećenje javnog reda i mira.

Uvredljive je riječi mladić od 23 godine uputio Ivoševiću tik uz zgradu Banovine, pred kamerama televizija i diktafonima drugih medija, u jeku akcija udruge ”Stari Pazar” koja je prosvjedovala protiv preseljenja s Hrvojeve. S novom godinom, naime, trebali su se očistiti svi tamo desetljećima postavljeni štandovi. Policija je mladog muškarca odmah privela, a u optužnom prijedlogu je stajalo da je “…23-godišnjak 16. prosinca 2021. godine u 10,28 sati u Splitu, Obala kneza Branimira 17, narušio javni red i mir vikom i galamom. I to na način što je prilikom konferencije za medije, nezadovoljan izlaganjem dogradonačelnika Bojana Ivoševića vikao riječima: “….ti ćeš mene micat smrade odvratni, ja ću ti prvi doć na vrata, smrade odvratni šugavi”.

Kako je četiri sata bio u policiji, a djelo je tada odmah i priznao, to vrijeme mu je upisano kao jedan dan proveden u zadržavanju pa će umjesto sto eura kazne platiti nešto manje od 60 eura.

POSLJEDNJE DODANO: