"TUNEL KOZJAK"

SDP Kaštela: “Gradonačelnik i predsjednik vijeća odbijaju razgovor s Građanskom inicijativom”

SDP Kaštela objavili su priopćenje povodom događanja vezanih za “Tunel Kozjak”, ističući svoje nezadovoljstvo diskriminirajućim ponašanjem gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća Kaštela.

Nakon što su članovi “Građanske inicijative” odbijeni biti primljeni na razgovor s gradonačelnikom i članovima Hrvatskih cesta (HC), SDP Kaštela osvrnuo se na situaciju, postavljajući pitanja o jednakosti građanskih prava.

Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

– Nakon, najblaže rečeno diskriminirajućeg priopćenja gradonačelnika i predsjednika gradskog vijeća Kaštela nakon što su članovi “ Građanske inicijative “ odbijeni biti primljeni na razgovor s gradonačelnikom i članovima HC, koji su zatražili razgovor , nezadovoljni rješenjem tunela Kozjak moramo se osvrnuti na priopćenje koje su uputili. Zar gradonačelnik nije gradonačelnik svih građana bez obzira na spol, vjersku, spolnu, političku iliti drugu pripadnost ? Zar bilo kojim opredjeljenjem prestaju građanska prava i priča ide na politikanstvo ? Zar gradonačelnik, predsjednik vijeća, predstavnik HC nisu članovi stranke? Ili članovi udruga mimo stranke i prestaje li tim njihovo građansko pravo ? Možebitno, samo ako ste podobni. Apsurdno je da članovi vladajuće stranke odbijaju razgovor s bilo kim tko nije (molili bismo odgovor) što točno?

Prestajemo li biti građani ako se uključimo u stranku, udrugu, bilo koji oblik civilnog djelovanja (osim – zna se), te nije li ovo na rubu Ustava i građanskih prava? Moramo li se bojati, mi koji volimo svoj zavičaj, strahovati od poniženj, tražeći razgovor s gradskom vlašću jer nismo dio odabranog društva – njima podobnog? 

Gradonačelnica ili gradonačelnik su na službi svih građana. Sve ostalo je diskriminacija i omalovažavanje. 

Naposljetku, zato ste tu. Ne da vladate, kako ste si umislili, nego na službu. 

Kad smo već kod trošenja županijskog, odnosno našeg novca, na ovaj, kako kažete “projekt koji će nas odvesti u svijetlu i naprednu budućnost”, napominjemo da ista županija može novac sliti  u derutne škole, raspadajuće ambulante, pobrinuti se za PZZ, pedijatre, dežurstva liječnika i ljekarni. Jedan Tim1 HMP, s liječnikom pokriva područje od Solina do Prgometa , uključujući i A1. Jedva izmoljeni, Tim2 HMP , bez liječnika, imati ćemo samo kroz tri ljetna mjeseca. To nam treba, to nam županija ne da. Ni jednu visokoobrazovnu ustanovu nemamo.  Udruga, čiji su članovi i članovi “službujućih”, pak, ima i više nego dovoljno, ni novaca im ne fali. Građani našeg grada, ne zaslužuju ovakav bahat odnos. Ne zaslužuju igrokaze, a da niste mogli, već dugi niz godina osluhnuti bilo svog grada, gradonačelniče mogli ste, i morate! – stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: