PROMETNA NESREĆA NA D8

Vozač (27) izgubio kontrolu nad vozilom u oštrom zavoju pod utjecajem alkohola

Dana 25. veljače oko 18:20 sati, na državnoj cesti D8 u predjelu poznatom kao “Carićeve okuke”, dogodila se prometna nesreća koja je rezultirala teškim tjelesnim ozljedama 27-godišnjeg vozača. Nesreća se odvila kada je navedeni vozač, upravljajući osobnim automobilom sa šibenskim registarskim oznakama, dolaskom do nepreglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciji na cesti, vidljivosti, preglednosti i drugim karakteristikama ceste. Kao rezultat, izgubio je kontrolu nad vozilom te prešao u suprotnu traku gdje je udario u automobil kojim je upravljala 28-godišnjakinja, također s registarskim oznakama iz Šibenika.

U nesreći je 27-godišnji vozač pretrpio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku. Putnica u njegovom vozilu, 21-godišnjakinja, zadobila je lakše ozljede, dok nije bilo ozljeda kod 28-godišnje vozačice drugog vozila.

Analiza alkohola u krvi vozača pokazala je koncentraciju od 0,82 g/kg, što nadilazi dopuštenu razinu prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa. U skladu s tim, protiv 27-godišnjeg vozača bit će podnesena Prekršajna prijava zbog počinjenih prekršaja iz navedenog zakona.

Ova nesreća naglašava važnost pridržavanja prometnih pravila i vožnje pod utjecajem alkohola može dovesti do ozbiljnih posljedica, kako po živote i zdravlje vozača, tako i po druge sudionike u prometu.

POSLJEDNJE DODANO: