PEKAR VELIKOG SRCA

Vlasnik pekarnice Arena u Rijeci prenamijenio poslovanje u fast food kako bi mogao raditi nedjeljom

Vlasnik pekarnice Arena u riječkom naselju Turnić, Lulezim Qenaj, donio je odluku da preregistrira svoju pekarnicu u fast food kako bi omogućio rad nedjeljom. Iskoristivši zakonske mogućnosti, dodao je novu djelatnost s ciljem spašavanja posla, zaštite radnika te omogućavanja građanima kupovinu svježih pekarskih proizvoda i tijekom nedjelja i blagdana, prenosi Novi List.

Ova odluka spašava radna mjesta, s obzirom na to da bi inače morali otpustiti polovicu radne snage. Radnicima je ponuđena mogućnost rada i noću, nedjeljom i praznicima, uz dodatnu nadoknadu. Međutim, ograničenja postoje u prodaji pravog kruha, gdje će pekarnica smjeti prodavati kruh težine do 250 grama, peciva i ostale proizvode iz ponude poput sokova, mlijeka i jogurta.

Lulezim Qenaj je već poznat po svojim humanitarnim gestama, uključujući i snižavanje cijena kruha u nekoliko navrata, kao što je to bilo povodom 25 godina rada pekarnice. Njegov pekarski lanac, Arena, također je prošle godine ponudio nižu cijenu bijelog kruha uoči Božića, što je bio još jedan korak u olakšavanju života potrebitima.

Ova odluka Qenaja nije samo poslovna, već pokazuje i njegovu osjetljivost prema potrebama zajednice te nastojanje da svojim djelovanjem doprinese boljitku lokalne zajednice.

POSLJEDNJE DODANO: