IZVIJESTIO JE PREMIJER NA SJEDNICI

Vlada predložila Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika

Vlada je za novog glavnog državnog odvjetnika predložila suca Visokog kaznenog suda Ivana Turudića koji bi, dobije li natpolovičnu većinu u Saboru, na tom mjestu trebao naslijediti aktualnu šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek, izvijestio je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade, prenosi HRT.

– Na temelju programa i razgovora povjerenstvo je jednoglasno odlučilo da vlada danas predložila Ivana Turudića za kandidata za budućeg GDO-a. Odluku ćemo donijeti na zatvorenoj sjednici Vlade i uputiti u Hrvatski sabor, poručio je Plenković.

Riječ je o istaknutom sucu, s velikim iskustvom u pravosuđu, koji je radio na općinskom i županijskom sudu, trenutno je sudac Visokog kaznenog suda. Povjerenstvo je jednoglasno procijenilo da je njegov program  bio najkvalitetniji, da je imao najuvjerljivije argumente u razgovoru s Povjerenstvom u pogledu funkcioniranja DORH-a.

U mandatu naše Vlade DORH i USKOK rade neometano, bez ikakvog utjecaja Vlade, u borbi protiv korupcije, kriminala, drugih nezakonitosti. Na DORH gledamo kao na tijelo koje u svom radu treba biti neovisno, lišeno bilo kakvog političkog i svakog drugog oblika upliva. To je jasno opredijeljenje ove Vlade, u konačnici to se reflektiralo i u radu DORH-a, istaknuo je Plenković.

POSLJEDNJE DODANO: