BARAKUDE UOČI ŠPANJOLSKE

“Vjerujem ukoliko odigramo jednu pravu, ‘ratničku’ utakmicu, da možemo pobijediti”

Slobodan dan na Svjetskom prvenstvu. To je pojam koji u biti ne postoji. Ne na ovakvim turnirima, natjecanjima. Istina da je ovaj utorak u Dohi za Barakude ‘oslobođen’ obveze utakmica, ali ne i redovnih obveza. One podrazumijevaju zapravo uobičajena dva treninga.

Danas po hrvatskom vremenu od 11.00 do 12.00 sati, te večernji od okvirno 18.00 sati. Trening bazen Al Saad udaljen je 10-ak minuta vožnje od hotela u kojem su smješteni naši reprezentativci. U fokusu je dakako sutrašnja utakmica sa Španjolcima.

To je najvažnija utakmica sada, a što o njima više pričati. Ne treba više trošiti riječi o njima jer sve se zna, mislim obostrano – veli izbornik Ivica Tucak.

-Vjerujem ukoliko odigramo jednu pravu, ‘ratničku’ utakmicu, da ih možemo pobijediti. Presudit će moment u kojem ćemo tog dana biti mi i oni. Neće se ništa značajno dogoditi, pa ni porazom. U redu, nama hoće s pobjedom, jasno. Mi s pobjedom definitivno odlazimo u Pariz, a poraz o kojem nećemo ni razmišljati jasno, on ipak donosi još jednu utakmicu praktički eliminacijskog dijela za visok plasman. No i tada bi bili apsolutni favoriti, bilo da se radi o Brazilu ili Kini. To je ono bitno u ovom trenutku, a kasnije ćemo razmišljati o nečemu dalje.

Odlično otvaranje Svjetskog prvenstva garnirano pobjedom nad Australijom je već stvar prošlosti, utakmica protiv Španjolske će već biti sasvim druga ‘pjesma’, suparnik za oktavu viši, ozbiljniji, opasniji. Slaže se s tim i Jerko Marinić Kragić

-Dvije najbolje momčadi u Europi i ponajbolje na svijetu. To smo mi i oni, to su pokazale i zadnje utakmice na Europskom prvenstvu. Obje utakmice jako teške, a sada slijedi susret čiji ishod donosi daljnji lakši ili teži put. Sad je teže govoriti što je lakše. Pobijedit će onaj koji bude u tom trenutku motiviraniji, tko će se uspjeti više odmoriti. Sve znamo jedni o drugima. Vjerujem u dobru, ‘pravu’ utakmicu, mi ćemo dati sve od sebe za pobjedu i nadam se da ćemo to i ostvariti – zaključio je Jerko Marinić Kragić.

Sljedeći vrlo važan, a najbolji podatak iz tabora naše reprezentacije je da liječnička služba nema posla. Neka tako i ostane što dulje, po mogućnosti do kraja natjecanja.

POSLJEDNJE DODANO: