OČEKIVANI OKRŠAJ

[VIDEO] Veliki neredi prije rimskog derbija između AS Rome i Lazija

U subotu od 18 sati, očekuje se jedan od najuzbudljivijih talijanskih derbija između AS Rome i Lazija, čiji tim vodi Igor Tudor.

Ovaj derbi označava Tudorov prvi susret s ‘Derby della Capitale’ kao trener Lazija, dok će Roma biti domaćin na stadionu Olimpico koji dijele ove dvije ekipe. Međutim, atmosfera u Rimu postala je napeta uoči ovog ključnog susreta.

Snimka sukoba između navijača i policije procurila je na društvene mreže, prikazujući upotrebu šipki i eskalaciju nasilja.

Derbi između Rome i Lazija najžešća je rivalstvo u Italiji. Zapravo, vjerojatno je najpoznatije u najboljim europskim ligama. Rivalstvo seže u 1927. godinu, kada su tri kluba udružila snage kako bi formirala AS Romu. Kada se Lazio odbio pridružiti savezu grada, rođeno je vječno rivalstvo. I ove dvije momčadi bore se od tada. Ovo se samo pojačava činjenicom da ova dva kluba dijele stadion.

Na dan derbija, Stadio Olimpico tone u kaos dok se dvije krivulje međusobno napadaju. S ogromnom količinom zastava i uvijek prisutnom prijetnjom da će situacija izmaknuti kontroli, kao što je i prikazano na gornjoj snimci.

POSLJEDNJE DODANO: