Zajednička šetnja Spinutom uz audio vodič Filling the Void i projekcija istoimenog filma u Prostoru

Platforma Culture Hub Croatia poziva na premijeru kratkometražnog filma Filling the Void, nastalog u sklopu dokumentacije istoimenog rada sjevernomakedonske umjetnice Verice Kovačevske, u utorak, 4. travnja u Prostoru. 

Projekcije će se održati u 19:00, 19:30 i 20:00h.

Projekcijama će prethoditi zajednička šetnja kvartom, s početkom u 18:00, tijekom koje ćemo kroz ovaj audio rad istražiti Spinut na novi način. 

Rad i film su na engleskom jeziku. Potrebno je ponijeti smartphone i slušalice.

Trailer za film moguće je pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=60bueJ7Fwjo

Filling the Void audio je vodič kreiran od strane Verice Kovačevske, nakon kratkog istraživačkog boravka u Prostoru u ožujku 2022. Rad se fokusira na modernističku zgradu Kineski zid, u kojoj se Prostor nalazi, kao i okolne zgrade s kojima je povezana. Filling the Void pruža informacije o strukturama i poziva publiku na otkrivanje i zamišljanje te potiče da se kreće na određeni način.

Rad je namijenjen lokalnom stanovništvu, ali i turistima i može mu pristupiti svatko tko koristi pametni telefon. Njime se želi postaviti novi orijentir na turističku kartu Splita, a propituje načine kojima je lokalna kulturna baština cijenjena i zaštićena.

POSLJEDNJE DODANO: