Županijska skupština bez kvoruma, sjednica prekinuta, Sanader ne vidi problem

Srušen je kvorum u Županijskoj skupštini, situacija u dvorani Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu daleko je od svakidašnje, a nakon što sat vremena većina nije “dohvaćena”, jedina preostala odluka bila je – prekid.

Nedolazak na zasjedanje Tonija Jurišića Sokića iz redova Kerumova HGS-a, te Marka Žaje (Domovinski pokret) i Ivice Kukavice (nezavisni u suradnji s DP-om), iskoristili su opozicijski zastupnici i na nagovor Matejasa Jozipovića (NLM) napustili dvoranu nakon aktualca.
Nema straha od izbora. Mi smo tu dugo, ostat će to sve stabilno – koncizan je bio Ante Sanader, HDZ-ov vijećnik u skupštini, politički tajnik stranke.

Očito, kaže, trebaju skupštine sazivati kad su sigurni “da će naši članovi doći”.

Znali smo da nemamo kvorum, ali smo očekivali da će oporba imati razumijevanja za građane. Stavili smo na dnevni red dvije točke, nabavku CT-a za Dom zdravlja i za Nastavni zavod za javno zdravstvo moramo riješiti pitanje zemljišta kako bi se zavod nastavio raditi. Ako je oporba odlučila da je prekid pravo rješenje, to je njihova stvar – rekao je Sanader.

Dok su se još oporbenjaci nalazili na hodniku fakulteta, redali su se komentari situacije kakvu novinari koji prate rad županije ne pamte.

Pozivam HDZ-ovce da obave roditeljski sastanak sa Domovinskim pokretom i povratno nas izvjeste što su dogovorili. Neka se resetiraju ili idemo na nove izbore – rekao je Toni Garac iz HSLS-a.

Da sam ja župan i da mene netko politički reketari imenovanjima, a da mi pri tom programski ništa ne donosi, istog trenutka bi raspisao izbore. Pa kome opaci, kome obojci – dodao je Garac.

Riječit je, po običaju, bio i Sinjanin Miro Bulj.

Ovo je još jedan dokaz da je Županija najveći problem funkcioniranja Splitsko-dalmatinske županije i još jedan dokaz da ova opcija nije sposobna voditi Županiju. Oporba je ovime dokazala da većina nije konstruktivna i da ovo nije Bobanovo ni Sanaderovo nego je ovo Dalmacija.

POSLJEDNJE DODANO: