DALMATINSKA ZAGORA

Veliki skup HDZ-a u Trilju: “Ako nam je stalo do Hrvatske, demografije i zaštite kršćanskih vrijednosti dat ćemo glas HDZ-u!”

Jedino HDZ može osigurati daljnu stabilnost i razvoj cijele Hrvatske i Cetinske krajine, istaknuo je u utorak gradonačelnik Trilja, Ivan Bugarin, na predizbornom stranačkom skupu HDZ-a u Trilju u sklopu kampanje za parlamentarne izbore. Bugarin je u kratkim crtama prezentirao i što on i HDZ-ova vlast rade u cetinskom kraju.

U posljednja dva mandata hrvatska vlada je uložila 26 milijuna eura samo u Trilj, a na području cetinskog kraja ukupno je uloženo 200 milijuna eura. Pri svemu tome vlada nije radila razlike među mjestima i gradovima u kojima HDZ je ili nije na vlasti i to je ono što je također važno, rekao je Bugarin.

Triljski gradonačelnik, koji u svom mandatu zastupa pametnu i uključivu politiku za sve Cetinjane, još je naglasio kako ne sumnja u pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima koje je ocijenio iznimno važnima. 

Da je napredak u Trilju vidljiv odmah po dolasku u grad primjetio je, u svom govoru, i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Tonči Glavina

Uvijek kad sam u Trilju vlada ugodna i pozitivna energija naših dobrih i vrijednih ljudi. Uvijek nešto novo vidim i to me raduje. Zato Trilj ima ono što ima zahvaljujući upravo vama i gradonačelniku. Ja sam u Trilju u posljednje dvije godine bio više nego u zadnjih deset, a sve to zahvaljujući gradonačelniku Bugarinu. Zajedno radimo za boljitak svih vas, rekao je Glavina. 

Glavina je još podsjetio i na napredak ostvaren za vrijeme mandata aktualne vlade kao i dao nova obećanja. 

U Hrvatskoj danas puno bolje žive studenti, umirovljenici, radnici, gospodarstvenici. Mirovine ćemo i dalje nastaviti povećavati, stvorit ćemo i novih 200 tisuća radnih mjesta, a stvorili smo ih toliko i u ovom mandatu. Ovo što govorimo ćemo i ostvariti. Budite sigurni da ćemo napraviti sve što možemo da vaš život bude malo bolji i malo kvalitetniji i da ćemo braniti vaše interese u Zagrebu, obećao je Glavina. 

Još je jedan kandidat s liste IX. izborne jedinice, načelnik Općine Dugopolje koja je poznata po gospodarskom razvoju, pozitivnom demografskom prirastu i najmanjoj stopi nezaposlenosti, Perica Bosančić, naglasio važnost kontinuiteta rada i političke stabilnosti. 

  • Dugopolje se danas nalazi u 8. skupini najrazvijenijih gradova i općina u Hrvatskoj i među najboljima smo u Hrvatskoj. Sve to ne bi bilo moguće da nemamo tu političku stabilnost i kontinuitet rada. I ta slika se treba preslikati na cijelu Hrvatsku, rekao je Bosančić.

I on je sve okupljene – prijatelje, članove i simpatizere stranke podsjetio na važnost izbora.

Ako nam je stalo do Hrvatske, do demografije i uvjeta života mladih ljudi, ako nam je stalo do zaštite kršćanskih vrijednosti dat ćemo glas HDZ-u, dodao je Bosančić. 

Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, dotaknuo se onoga što on i gradonačelnik i načelnik Trilja i Dugopolja provode svakodnevno. 

Trilj napreduje iz dana u dan zahvaljujući Ivanu Bugarinu. Taj napredak treba zadržati i sljedeće četiri godine, a uvjeren sam da će nam Triljani pomoći u tome. Mi smo svojim životom pokazali način na koji radimo. Mi ljudima dajemo zemljišta na području Dalmatinske zagore i Cetinske krajine i to je ono što ćemo raditi i dalje, zaključio je Vetma.

POSLJEDNJE DODANO: