WTA MAKARSKA OPEN

Veliki preokret Lucije Ćirić Bagarić, Martić bolja od Marčinko u hrvatskom derbiju

Kad je Ella Seidel povela 6:0, 2:0 protiv Lucije Ćirić Bagarić, malo se tko nadao da bi 20-godišnja Dubrovčanka mogla izvesti preokret u posljednjem meču 1. kola WTA Makarska Opena. No, onoga trenutka kad se Lucija „upisala“ na semafor, smanjila na 1:2 u drugom setu, počeo je novi meč. Od 1:3 naša je tenisačica uzvratila Njemici (158. na rang-listi) s osam uzastopnih gemova na svoju stranu, sve do 3:0 u setu odluke. Nešto kasnije, Lucija, koja se prije dva tjedna „predstavila“ svjetskoj javnosti prolaskom kvalifikacija i debijem u Roland Garrosu, „ovjerila“ je plasman u 2. kolo s 0:6, 6:3, 6:1.

U hrvatskom derbiju dvije igračice s istim imenom i sličnim prezimenima, puno iskusnija Petra Martić nadigrala je Petru Marčinko s rutinskih 6:4, 6:4. Martić nije igrala na turnirima u Hrvatskoj punih osam godina, a sada se vratila kako bi skupila što više bodova potrebnih za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Lista sudionika odredit će se u ponedjeljak na temelju rang-lista, pa ih 33-godišnja Dućanka želi skupiti što više kako bi se pomakla s 81. mjesta.

U 2. kolo se od hrvatskih igračica plasirala i Lea Bošković, ona je sa 4:6, 6:3, 6:2 svladala Ukrajinku Valeriju Strahovu. Sara Svetac je pružila dobar otpor i uzela set 61. igračici svijeta Wang Xiyu, ali za više od 2:6, 6:4, 1:6 nije bilo snage u 20-godišnje Splićanke, studentice u Arizoni. Eliminirane su još Antonia Ružić i Tena Lukas. Australka Maya Joint je bila bolja od Ružić sa 6:1, 6:1, a Francuskinja Leolia Jeanjean sa 6:2, 6:2 od Lukas.

POSLJEDNJE DODANO: