NOGOMETNA ELITA U SPLITU

Velikani futsala okupili se na šestom Football Meetupu, a došla su i poznata lica iz nogometnog svijeta

6. Football Meetup u organizaciji nogometne zajednice City of Football okupio je više od 70 zaljubljenika u futsal i nogomet u splitskom Ozon baru. Gosti su imali priliku poslušati iskustva jednih od najvećih imena futsala u Hrvatskoj i svijetu, Borislava Vukovića Boće iz makarskog futsal kluba Novo Vrijeme te Miće Martića.

Osim predstavnika malonogometnih klubova, događaj su posjetili i nogometaš Hajduka Niko Sigur, trener U17 reprezentacije Hrvatske Marijan Budimir te bivši nogometaš Hajduka Vik Lalić.

U dvosatnom razgovoru Mićo Martić podijelio je iskustva iz bogate igračke i trenerske karijere, a Borislav Vuković Boćo osvrnuo se na prošlost, sadašnjost i budućnost futsala u Hrvatskoj. Događaj je moderirao bivši nogometaš Juraj Grizelj koji je iz velikog nogometa prešao na futsal terene, a upravo je na poveznici ova dva sporta bio veliki naglasak. 

Iako popularnost futsala iz godine u godinu raste, zaključak je da i dalje ima jako puno prostora za napredak, a posebno po pitanju angažiranja Hrvatskog nogometnog saveza oko promocije i ulaganja u ovaj sport. Prisutni su kroz primjere velikih europskih klubova analizirali dobre prakse utjecaja futsala na veliki nogomet, a svi se nadaju da uskoro i Hrvatsku očekuju bolji dani. 

Idući Football Meetup najavljen je za travanj kada u Split dolazi veliko ime portugalskog nogometa, a više informacija možete saznati na Facebook i Instagram stranici City of Football.

POSLJEDNJE DODANO: