BROD NASRED CESTE

Brod i dalje nasukan na prometnici u Ninu: “Čekamo. Nemamo kud s njim”

Turistički brod Pape kojeg je bujica nanijela na cestu na predjelu Ždrijac u Ninu još nije pomaknut. Velike kiše koje su pale u Zadarskoj županiji uspjele su tako nekoliko desetaka tona težak brod pomaknuti sa suhog veza te ga odnijele na cestu.

Brod je ograđen, postoji signalizacija i to je zasad sve sto možemo napraviti. U toku dana očekujemo njegovo pomicanje. Nije da se ne može pomaknuti već sad, no sva okolna mjesta na koji se može brod prenijeti su natopljena vodom, i to nam stvara problem, kud s brodom. No, kako bilo, do kraja dana očekujemo da će cesta uskoro biti prohodna, kazao je za 24sata Jozo Mustać, prvi čovjek Civilne zaštite Nina.

‘Vozim ja auto, kad ono – ispred mene brod’

U zadarskoj županiji je u noći s nedjelje na ponedjeljak palo 164 litara kiše po metru četvornom, i to najviše na predjelu koje pokriva grad Nin, a loše su prošli i otoci Iž i Dugi Otok na kojem je veliki odron kamenja zatrpao cestu. Iako je velika kiša poplavila mnoge prometnice, i desetak prizemlja privatnih kuća, o proglašenju elementarne nepogode nadležni još ne razmišljaju.

POSLJEDNJE DODANO: