FEŠTA SVETOG DUJE

Velika splitska tombola: Riva krcata i svi jedva čekaju doznati tko su dobitnici

Split danas slavi svoj Dan Grada i blagdan svog zaštitnika, svetog Duje, na način koji se već generacijama ne mijenja – uz veselje, tradicionalnu hranu, procesije i, naravno, sreću na tomboli.

Jutro u Splitu započelo je svečanom procesijom koja je krenula od katedrale, prolazeći kroz živopisne ulice Pazara i Rive sve do pozornice gdje je održano središnje misno slavlje.

Grad je tijekom dana bio ispunjen cjelodnevnim gužvama, a redovi za mjesto u omiljenim kafićima protezali su se kilometrima. Jutarnji sati bili su rezervirani za kratke posjete Pazaru, dok su popodnevni sati bili ispunjeni slatkim mirisima s štandova iščekujući trenutak kada će se otkriti dobitnici velike splitske tombole.

Ovogodišnja splitska tombola privukla je pažnju čitavog grada – glavna nagrada iznosila je impresivnih 3.000 eura! Za “tercinu”, tri broja u jednom redu, išlo je 750 eura, dok je za “cinkvinu”, jedan cijeli red, nagrada bila čak 1.500 eura.

Nestrpljenje je raslo kako je vrijeme prolazilo, a prodaja karata za tombolu bila je u punom jeku. Konačno, trenutak istine je stigao – Stipe, lokalna legenda, proglasio je da je sve spremno i tombola može početi. Uzbuđenje je bilo zarazno, a Stipe je imao svoje vjerne pomagače koji su pomažući mu, dodatno učinili atmosferu napetom i euforičnom.

Dok su se okupljeni držali svojih sretnih brojeva, uzbuđeno su iščekivali trenutak kada će biti objavljeno tko su sretni dobitnici ovogodišnje velike splitske tombole.

Donosimo fotogaleriju.

POSLJEDNJE DODANO: