ISHOD SASTANKA

Radić nakon sastanka HDZ-a i DP-a: “Obrisi parlamentarne većine se naziru, pregovore nastavljamo sutra”

Završio je sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta. Mario Radić iz DP-a obratio se javnosti.

Sigurno se na prvom sastanku ne može sve dogovoriti, neke stvari ćemo sutra dogovarati. A hoćemo li dogovoriti, o tom potom. Nemam ja što biti optimističan ili ne. Idemo pričekati, gotovo je kada je stvarno gotovo – kazao je Radić te dodao:

Podudaramo se u 70, 80 posto programskih načela. Dogovor mora biti kompletan, sveobuhvatan, sutra ćemo krenuti. Ne bih govorio jesu li četiri ili nisu četiri resora. Mi smo stavove u nekim stvarima približili. Mislim da možemo biti optimistični. Imamo obrise nove parlamentarne većine. – prenosi Dnevnik Nove TV.

Nije jasna pozicija manjina i SDSS-a.

Nemojte govoriti SDSS i manjine, to nije istoznačnost. SDSS je dobio možda dvadesetak posto glasova. Što se tiče manjinskih prava imamo slična razmišljanja. A nigdje u Ustavu ne piše da je SDSS manjina – kazao je Radić pa naglasio:

Jasno su vam Bilek i Milić ranije rekli tko će biti dio većine, a SDSS nije u tom dijelu. Mislim da sam vam dao odgovore na sva pitanja”

Srpska nacionalna manjina ima velika prava, imamo njihove pripadnike na svojim listama – odogovorio je Radić na upit novinara o problemu DP-a sa SDSS-om, SNV-om i Novostima.

Mislim da ta vrsta novina nije za financiranje novcem iz vlade. Novinari koji se bave istraživačkim radom, a ne pisanjem o manjinama, ne vidim zašto bi bili tako financirani – zaključio je.

Pred novinare je stao i Marko Milić iz HDZ-a.

Kao što smo prošli tjedan najavili, nakon neformalnih konzultacija i održavanja dana grada sastali smo se u Banskim dvorima i približili stajališta po brojnim pitanjima. Ovaj tjedan ćemo imati obrise nove parlamentarne većine koju će predvoditi HDZ kao izborni pobjednik treći put zaredom. Mislim da ćemo to i ostvariti ovaj tjedan. Sutra nastavljamo razgovore s predstavnicima DP-a. Postoji puno točaka oko kojih imamo podudarna razmišljanja, oko nekih možda i ne. Vjerujem da ćemo postići suglasje – rekao je Milić.

Nismo razgovarali o resorima, tek sad pričamo oko pojedinih resora. Partneri koji su svih ovih osma godina podržavali HDZ podržavat će nas i dalje. I to je neupitno – dodao je, prenosi Dnevnik.hr

POSLJEDNJE DODANO: