PRAVNA ODLUČNOST

Velika akcija inspektorata: Ilegalni graditelji u Umagu dobili ultimatum od 15 dana

Umag, Hrvatska – Državni inspektorat je u sklopu odlučne borbe protiv ilegalne gradnje pokrenuo opsežnu operaciju u Umagu, koja ima za cilj rušenje ilegalno izgrađenih objekata, prenosi Dnevnik.hr. Prema najnovijim podacima, na popisu za rušenje nalazi se više od 240 objekata različitih veličina i namjena, a graditelji tih nezakonito podignutih struktura dobili su jasan ultimatum – imaju rok od samo 15 dana da ih sami uklone ili će to učiniti država, uz dodatne financijske posljedice.

Svi objekti na popisu, bez obzira na njihovu veličinu ili svrhu, suočavaju se s istom sudbinom – rušenjem. To uključuje kamp prikolice, male kuće od 50 kvadratnih metara pa sve do luksuznih vila s bazenom.

Jedna od važnih napomena je da ilegalni graditelji nemaju pravo na žalbu zbog gradnje izvan građevinskog područja, a pokretanje upravnog spora neće odgoditi izvršenje. Iz državnog inspektorata najavljuju da će slične akcije biti provedene i u drugim dijelovima Hrvatske.

Ova akcija predstavlja odlučan korak države u suzbijanju ilegalne gradnje te u afirmaciji pravne države u građevinskom sektoru, ističući važnost poštivanja zakona i regulativa kako bi se osigurala sigurnost i urednost prostora širom zemlje.

POSLJEDNJE DODANO: