POVIJESNI USPJEH

Veličanstven uspjeh hrvatskog slikara u Parizu

Stjepko Mamić, poznati dubrovački slikar, ponovno je zadivio publiku svojim umjetničkim djelima na tri povijesna pariška salona. Ovaj talentirani umjetnik već dvadeset šesti put predstavlja svoje radove francuskoj publici, ističući se kao jedan od najistaknutijih umjetnika na međunarodnoj sceni.

Njegova djela su izložena na Art Capitalu u Parizu, najprestižnijoj kulturnoj manifestaciji u Francuskoj, koja okuplja umjetnike iz cijelog svijeta. Ovogodišnji Art Capital je posebno obilježen visokim pokroviteljstvom predsjednika Francuske Republike Emmanuela Macrona, što dodatno potvrđuje važnost ove manifestacije.

Mamić je istovremeno izložio svoje radove na tri renomirana salona: Salonu des Artistes Francais, Salonu des Artistes Independants i Salonu du Dessin et Peinture a l’eau. Izlaganje na sva tri salona istovremeno predstavlja izuzetan uspjeh, a Mamić je jedini umjetnik koji je postigao ovaj podvig ove godine.

Ova izložba je prilika da se posjetitelji upoznaju s radovima 2000 umjetnika iz Francuske i cijelog svijeta, te da se dobije presjek suvremene likovne scene. Svojim djelima, Mamić se pridružio velikanima likovne umjetnosti koji su kroz povijest izlagali na pariškim salonima, poput Renoira, Maneta, Picassa i mnogih drugih.

Osim umjetničkog uspjeha, važno je istaknuti i financijsku neovisnost Stjepka Mamića. Bez podrške lokalnih ili nacionalnih institucija, on je samostalno ostvario svoj put na umjetničkoj sceni, što dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu kvalitetu i talent. Mamićev uspjeh uključuje i članstvo u uglednim organizacijama poput povijesnih pariških salona, francuske Fondation Taylor i talijanske Accademia Culturale Europea.

Stjepko Mamić je izlagao osmi put na Art Capitalu u Parizu, koji je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Francuske Republike i Nacionalnih muzeja Francuske. Ova činjenica dodatno naglašava važnost njegovog sudjelovanja na ovoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji i ističe njegov ugled među umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti diljem svijeta.

Ovaj izuzetan umjetnik predstavlja primjer kako talent, predanost i neovisnost mogu rezultirati vrhunskim uspjehom na europskoj i svjetskoj kulturnoj sceni.

POSLJEDNJE DODANO: