VEČER PJESME I SJEĆANJA

Večer posvećena Oliveru u organizaciji Hrvatske glazbene unije Split

U organizaciji Hrvatske glazbene unije Split, splitski glazbenici okupili su se kako bi obilježili rođendan legendarnog Olivera Dragojevića. Događaj je održan u sklopu već tradicionalnih četvrtkom okupljanja pod nazivom HGU SPLIT MUSIC CLUB u caffe baru Bambi, ovog puta nazvanog “Pivamo Olivera.”

Glazbeni dio večeri predvodio je Ive Županović uz pratnju glazbenika, izvodeći niz Oliverovih pjesama. Međutim, spontano su se za mikrofonom pojavili i drugi poznati izvođači poput Zorice Kondže sa suprugom Joškom Banovom, Tedi Spalato, Giuliano i Petar Dragojević. Atmosfera je bila ugodna i prisna, svi su pjevali iz duše, odajući počast Oliveru na način koji je karakterizirao i samog umjetnika.

Koncert je bio prepun Oliverovih hitova, a glazbenici su se izmjenjivali za mikrofonom izvodeći pjesme na način koji je bio sličan Oliverovom opuštenom pristupu glazbi. Uz mnoge splitske glazbenike i prijatelje, među kojima su bili Pink Panther, Diktatori, Magic Wish, Tino & Sandra, Bomba, Red Carpet band Split, posebni gosti su bili Gibonni, Dalmatino, Tiho Orlić, akademska slikarica Ana Marija Botteri te mnogi drugi.

Svi prisutni su zajedno s Oliverovim sinovima Dinom, Damirom i Davorom, uživali u večeri posvećenoj glazbenom geniju Oliveru Dragojeviću. Sinovi Olivera su na vrhuncu večeri pomogli u podjeli prigodne torte, dodatno doprinoseći emocijama koje su obilježile događaj.

Tomislav Mrduljaš Oliverov prijatelj, kolega i predsjednik HGU Split, izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom prijatelja i kolega glazbenika te naglasio važnost održavanja ovakvih događaja kako bi se čuvala uspomena na Olivera Dragojevića, čovjeka s ogromnim srcem i glazbenom genijalnošću.

Na kraju večeri, Mrduljaš je istaknuo:

Oliver nas je sviju zadužio svojim djelom, a mi smo ponosni što je bio dio nas.

POSLJEDNJE DODANO: