POSLAO APEL

Vatrogasni zapovjednik o požaru na Braču: “Netko je neodgovorno roštiljao, nađene su kobasice…”

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jednoglasno je prihvatio izvješće o pripremama za protupožarnu sezonu, a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je o spremnosti vatrogasaca za novu požarnu sezonu razgovarao s N1.

Tucaković apelira na građane i turiste da budu pažljivi, ne pale vatru na otvorenom, ne ostavljaju ugljen ili žar s roštilja vani na otvorenom i da održavaju travu oko svojih kuća te poduzimaju ostale mjere za smanjenje rizika od požara.

-Indicije imamo i za požar na Braču da je netko neodgovorno roštiljao jer su nađene kobasice. Od male iskre može doći do velikog požara, istaknuo je Tucaković.

Zapovjednik je posebno istaknuo sve češće slučajeve ometanja vatrogasnih aviona dronovima. Građani često koriste dronove za snimanje požara, što uzrokuje prizemljenje vatrogasnih aviona kad su najpotrebniji.

-Oni ugrožavaju direktno živote naših pilota kanadera. Policija jako dobro reagira i odmah ih uklone, ali kad se maknu kanaderi i vatrogasci, požar se širi, kazao je.

-Da bismo pomogli našim vatrogasicma, moramo se svi skupa odgovorno ponašati i preventivno djelovati, učiniti sve kako bi se smanjila mogućnost izbijanja požara, dodao je.

POSLJEDNJE DODANO: