RADNA SUBOTA

Vatrogasci neprestano na terenu: Požari, spašavanja i tehničke intervencije

Proteka 24 sata bila su izrazito radna za vatrogasne službe na području Splitsko-dalmatinske županije, koje su imale niz intervencija, uključujući gašenje požara, tehničke intervencije i spašavanje.

Intervencije Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita

Vatrogasci u Splitu intervenirali su na više lokacija. Prva intervencija dogodila se u 10:45 sati kada su gasili požar na prijavljenom spaljivanju u Vrgoračkoj ulici broj 1. Na teren su izašla tri vatrogasca s jednim vozilom, brzo su ugasili vatru i spriječili potencijalnu štetu.

Nekoliko sati kasnije, u 13:25 sati, uslijedila je tehnička intervencija na adresi Domovinskog rata 11, gdje su vatrogasci otvarali ulazna vrata.

Posljednja intervencija dogodila se u 17:35 sati kada su stanovnici Vukovarske ulice broj 71 prijavili miris paljevine u stubištu. Ekipa od šest vatrogasaca s jednim vozilom brzo je reagirala, pretražila zgradu i otkrila izvor mirisa, te osigurala da nije došlo do požara.

Intervencije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grada Splita

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Grada Splita također je bilo aktivno. U 11:05 sati prijavljeno je paljenje vatre u parku na križanju Velebitske ulice i Mažuranićeva šetališta. Na intervenciju su izašla tri vatrogasca s jednim vozilom te su uspješno ugasili vatru.

Oko 11:42 sati DVD Slatine intervenirao je na Rimskom putu u Trogiru zbog zmije u kući. Dva vatrogasca s jednim vozilom uspješno su uklonila zmiju i osigurala prostor.

Dojavljeni i proslijeđeni događaji sa područja županije

Vatrogasne službe imale su posla i izvan Splita. U Seocima je u 10:45 sati izbio požar na divljem deponiju smeća. Požar je uspješno ugašen od strane DVD-a Gata u 13:53 sati.

U Sinju je u 11:10 sati prijavljen požar vozila koji je brzo ugašen od strane JVP Sinj, uz angažman tri vatrogasca s jednim vozilom.

Istovremeno, u Živogošću je izbio požar na masliniku i niskom raslinju, pri čemu je opožareno 1000 kvadratnih metara. Požar je lokaliziran u 11:41, a potpuno ugašen u 12:32 sati. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz JVP Makarska te DVD-ovi Tučepi, Podgora i Drvenik.

U Makarskoj je u 11:54 sati prijavljeno otvaranje lifta u kojem je ostala zarobljena osoba. Intervenciju su uspješno obavili vatrogasci iz JVP Makarska.

Poslijepodne, u 15:00 sati, u Starom Gradu izbio je požar ljetne kuhinje. Požar su uspješno ugasili vatrogasci iz DVD-a Stari Grad.

POSLJEDNJE DODANO: