HAK: Bura otežava promet

Zbog bure za sav promet zatvorene su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-D50 i D27), zatim državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-D3).

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. I II. skupina vozila) dok je dionica od Karlobaga do Svete Marije Magdalene otvorena samo za osobna vozila.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Lici i Slavoniji. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja. Jak vjetar povremeno i mjestimice puše u središnjoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije te na riječkoj obilaznci na mostu Rječina.

Na autocesti A1 kroz tunele Sveti Rok i Grič vozi se dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, zbog radova.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje je kolona duga oko 3 km i na Tovarniku gdje na prijelaz granice čekaju vozila i koloni od jedan kilometar.

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak i Sumartin-Makarska, te katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula i Split-Bol-Jelsa.

POSLJEDNJE DODANO: