Ukrajina: U napadu u Mariupolu ubijena tri separatista

Ukrajinske postrojbe uspjele su u noći na četvrtak odbiti napad na svoju bazu u Mariupolu, na jugoistoku Ukrajine, pri čemu su ubile trojicu napadača, a 13 ranile, izjavio je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov, prenose agencije.

Napad, koji je izvelo 300 separatista, odbijen je a snage ministarstva unutarnjih poslova nisu pretrpjele gubitke, napisao je Avakov na Facebooku. Zarobljena su 63 napadača, rekao je ministar.

Napadači su izveli napad na bazu vatrenim oružjem, zapaljivim bombama i molotovljevim koktelima otvorivši vatru na stražarska mjesta, piše ministar.

Specijalne snage u četvrtak ujutro još su uvijek progonile “oružanu skupinu”, rekao je ministar. Snage reda zaplijenile su oružje i “telefone ruskih operatera”, piše ministar, prenosi AFP.

Policijske snage pojačale su ophodnje po Mariupolu, gradu na Azovskom moru, a ministarstvo je helikopterima poslalo dodatna pojačanja u grad.

Riječ je o najkrvavijem incidentu u Ukrajini otkad su prije desetak dana separatisti intenzivirali pobunu u istočnim dijelovima zemlje. Proruski aktivisti su posljednjih dana zauzeli više upravnih zgrada na nemirnom istoku Ukrajine gdje je većina stanovnika rusofona.

Najnoviji sukob dogodio se nekoliko sati uoči početka četverostranih pregovora o rješavanju ukrajinske krize u Ženevi na kojima bi trebali sudjelovati predstavnici Ukrajine, Rusije, SAD-a i Europske unije.

POSLJEDNJE DODANO: