JEDRILIČARSKI SAN FILIPA JURIŠIĆA

Uz pjesmu „Regata života“ Nene Belana po olimpijsku medalju u Marseille!

Filip Jurišić priželjkuje olimpijsku medalju! Proizlazi tako iz plana priprema kojeg je predstavio hrvatski jedriličarski reprezentativac i član splitskog Mornara.

Tri puta će do Olimpijskih igara boraviti u Marseilleu kako bi se što bolje upoznao s regatnim poljem u svojoj kategoriji ILCA 7.

Pripreme kreću 17. svibnja i sastavljene su od dva ciklusa po tri i jednog od dva tjedna u Marseilleu, a vrijeme između toga provest ću doma u kratkom predahu od treninga – izjavio je Filip Jurišić koji ne krije najviše ciljeve:

Iako od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva nemam plasman među prva tri, siguran sam da ću ovog ljeta u Marseilleu biti na svojoj najvišoj razini i tada, nema dvojbe, bit ću spreman za glavni cilj – medalju!

Na tome putu Filip Jurišić je svjestan kako ga čeka puno rada, no ima i vrhunski tim oko sebe koji će mu biti snažna potpora.

U Marseille ide trener Jozo Jakelić, ali s nama i član JK Mornar Pavlos Kontides koji je predstavnik Cipra te naš zajednički fizio Dario Karamatić, zatim team leader Marko Mišura i meterologinja Elena Cristofori – otkriva Filip Jurišić.

Još 2021. kada su se održavale Olimpijske igre u Tokiju, otišao sam u Marseille kako bih što bolje upoznao regatno polje. Nakon toga zajedno s cijelim timom provodim svaki slobodni termin u ljetnom periodu kako bi skupili što više informacija o svim mogućim izazovima vjetra na tom regatnom polju – dodao je Jurišić.

Olimpijska regata u klasi ILCA 7 starta 1. kolovoza i jedri se pet dana, a šesti dan prvih deset jedri “medal race” regatu koja nosi duple bodove.

Prije samog početka priprema za Olimpijske igre, Filip Jurišić će nadolazećeg vikenda u Hvaru i akvatoriju Paklenih otoka prirediti još jedno iznenađenje. Prvi olimpijac sa Hvara bit će naime sudionik snimanja video spota za pjesmu „Regata života“ koju će pjevati Neno Belan i koja će premijerno biti izvedena na Melodijama Jadrana u Splitu. No, i Jurišić i Belan će tek imati puno toga za reći o tom projektu.

POSLJEDNJE DODANO: