KOVAO SE VEĆI PLAN?

USKOK preuzeo pokušaj Čubinog ubojstva na Skalicama, kažu da su pucali Ante Varnica i Jerko Radić

USKOK je preuzeo kazneni progon od Županijskog državnog odvjetništva u Splitu za pokušaj ubojstva Josipa Čubelića (37) u travnju prošle godine na splitskim Skalicama. Tako su u utorak pred zamjenice USKOK-a Nataliju Petković dovedeni Nenad Petrak, Jerko Radić i Ante Varnica. Petrak je, kako sumnja USKOK, na čelu zločinačke narko organizacije, Radić i Varnica su članovi iste.

Od prosinca 2019. godine do polovice 2023. godine radili su i surađivali za potrebe „nabave i krijumčarenja brodovima velikih količina kokaina iz Južne Amerike, Afrike i Španjolske te prodaje droge na području Europske unije“.

– Tako su okrivljenici, nakon što su se pripadnici njima suprotstavljene grupe 10. i 11. travnja 2023. sukobili s IV. okr. (u ovom slučaju Alen Radić – op.a.)  te mu udarcima u predjelu lica nanijeli više ozljeda, taj sukob iskoristili kao povod za realizaciju svog plana stjecanja prevlasti u prodaji droga te su razradili plan da usmrte osobu oko koje je okupljena suprotstavljena grupa. Djelujući u okviru zločinačkog udruženja prema unaprijed postignutom dogovoru o podjeli posla, okrivljenici su se 11. travnja 2023. s nakanom da liše života oštećenika, odvezli na prethodno dogovoren susret s njim. Po dolasku na mjesto susreta, II. i III. okrivljeni (Varnica i Jerko Radić – op.a.) su ispalili više hitaca u smjeru oštećenika, od kojih ga je jedan pogodio, a jedan je oštetio vozilo parkirano u blizini – piše u USKOK-ovoj objavi.

Zamijenili su potom vozila, tako prikrivajući i uništavajući tragove, a da nije bilo brze reakcije Hitne pomoći, oštećenik bi podlegao ozljedama.

Sve ovo je, zapravo, bilo dio većeg plana u kojem su radi stjecanja prevlasti u prodaji droga nad drugim kriminalnim grupacijama na širem splitskom području, Petrak i ekipa namjeravali usmrtiti pripadnike suprotstavljenih grupacija.

POSLJEDNJE DODANO: