HRVATSKI PONOS

UEFA se divi Vatrenima, pogledajte sjajne obrane hrvatskih vratara

Četvrtak je donio intenzivne trenutke na terenu za Dominika Livakovića i Dominika Kotarskog, koji su se istaknuli svojim obranama u četvrtfinalu Konferencijske lige. Iako su njihove momčadi doživjele minimalne poraze, hrvatski su vratari privukli pozornost svojim izvedbama, prenosi Jutarnji.hr.

Livaković je bio ključan u skoroj senzaciji svog Fenerbahça protiv Olympiakosa. Unatoč početnom zaostatku od tri gola, Fenerbahçe se uspio vratiti na 3:2, a Livaković je svojim bravurama u kasnijim fazama utakmice zadržao minimalan zaostatak, što je povećalo šanse njegove ekipe za polufinale.

S druge strane, Kotarski je pružio važan doprinos unatoč porazu PAOK-a od Cluba Brugge rezultatom 1:0. Uz tri obrane tijekom utakmice, posebno se istaknula njegova obrana jedanaesterca u 78. minuti, kojim je zaustavio Brazilca Igora Thiagu.

Osim Livakovića i Kotarskog, UEFA je u rubriku velikih obrana uvrstila i Emiliána Martíneza te Konstantinosa Tzolakisa, vratara Olympiakosa. Njihove izvedbe dodatno su obogatile četvrtfinalne dvoboje Konferencijske lige, ostavljajući navijače u iščekivanju još vratarskih majstorija u nadolazećim utakmicama.

POSLJEDNJE DODANO: