SLUŽBENO JE

UEFA objavila da legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban odlazi!

Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je obznanila kako legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban napušta visoku dužnost koju je dosad imao u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji.

– UEFA objavljuje sporazumni rastanak te odlazak Zvonimira Bobana iz organizacije. Boban nam se pridružio 2021. godine. Kao šef nogometa pokrenuo je nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju. UEFA izražava čast što je surađivala s Zvonimirom Bobanom te šalje zahvale na njegovoj predanoj službi, objavila je između ostaloga UEFA.

Odlazak je sam Boban potvrdio u hrvatskim medijima, a o njegovom odlasku iz UEFA-e već su pisali britanski, američki te ostali mediji.

Sam Boban je potvrdio kako UEFA-u, kao najbliži suradnik predsjednika Aleksandera Čeferina, napušta jer ne želi sudjelovati u promjeni Statuta UEFA-e čime se želi omogućiti još jedan mandat aktualnom predsjedniku.

Boban je bio legendarni kapetan hrvatske reprezentacije koja je 1996. godine u Engleskoj nastupala na prvom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu, dok je dvije godine kasnije vodio momčad do svjetske bronce na prvenstvu u Francuskoj, piše HRT.

Za Hrvatsku je ukupno skupio 49 nastupa te je postigao 12 pogodaka.

POSLJEDNJE DODANO: