NIKAD PREŽALJENI

Toše Proeski danas bi proslavio 43. rođendan…

Prošlo je 16 godina od stravične prometne nesreće kod Nove Gradiške u kojoj je život izgubio makedonski pjevač Toše Proeski. Njegov glas obožavali su ljudi diljem regije, a bio je vrlo popularan i u Hrvatskoj.

Nikad prežaljeni Toše na današnji bi dan proslavio svoj 43. rođendan, zasigurno pjesmom ili nekim rasprodanim koncertom koji njegovi vjerni obožavatelji nikako ne bi propustili, a koji i dan danas ne kriju tugu zbog njegova odlaska.

“Kad god ga čujem, zaboli me duša”, “Puno mi je žao što ga više nema”, “Počivao u miru”, “Izuzetan talent, nažalost prerano nas je napustio”, “Veliki gubitak, sjajan pjevač”, “Tužan je to gubitak, a najveći za roditelje”, neki su od brojnih komentara s društvenih mreža koje su njegovi obožavatelji ostavili kada je osvanula fotografija na kojoj nasmijani Toše pozira sa svojim roditeljima, ocem Nikolom i mamom Dominikom, koji se nikada nisu oporavili od gubitka sina.

Iako mnogi pamte stihove svih njegovih pjesama i pojedinosti iz njegovog privatnog života, rijetki znaju da je pravo ime poznatog pjevača zapravo bilo Todor Proja. Naime, njegova je obitelj kasnije odlučila promijeniti prezime u Proeski u skladu s makedonskim jezikom.

Zanimljivo je i to što je Toše planirao vratiti izvorno prezime, no nažalost, tragična smrt mu je to spriječila. Toše je rođen 1981. godine, a iako je od najmlađih dana nastupao na makedonskim dječjim festivalima, svoju službenu glazbenu karijeru je započeo 2004. godine, piše Dnevno.hr.

Snimio je niz nezaboravnih hitova i surađivao s velikim glazbenim imenima, ali njegov život i karijera su naglo prekinuti 16. listopada 2007. godine. Legendarni pjevač svoj posljednji intervju dao večer prije tragične smrti. Toše je tog dana bio vidno neraspoložen i prvi put rekao da je umoran od popularnosti i da se teško nosi sa slavom. Naveo je kako bi se rado povukao iz javnosti.

-Želim, ali ne mogu. Mašinerija me je stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju… Svega mi je do ovdje, rekao je pokazujući rukom preko glave.

POSLJEDNJE DODANO: