POVODM SUĐENJA SMAŽILU

Udruga Adela: “Umjesto da ulaže u policiju i sigurnost, država militizira društvo i uvodi vojni rok”

Udruga za pomoć žrtvama nasilja Adela priopćila je kako nema opravdanja za odluku Županijskog suda u Osijeku da isključi javnost sa suđenja osječkom policajcu Marku Smažilu, osumnjičenom za ubojstvo 21-godišnje Mihaele Berak.

Suđenje Smažilu počelo je danas na osječkom Županijskom sudu, ali je na zahtjev tužiteljstva javnost isključena iz postupka jer će se ispitivati detalji iz privatnog života žrtve. S odlukom se ne slažu iz Udruge Adela, koja se bavi podrškom žrtvama obiteljskog nasilja, naročito žena i djece.

Današnja odluka Županijskog suda u Osijeku da makne javnost sa suđenja ubojici Marku Smažilu pod izlikom zaštite žrtvinog obiteljskog života, uz pomoć suca Mladena Radičevića, koji u karijeri već ima ridikuloznu presudu, pranje je krvi s ruku osječke policije i kompletnog nefunkcionalnog sustava, rekli su iz udruge.

Dalje udruga govori kako Osječka policija čitav slučaj želi zataškati.

Država danas ulaže u obvezni vojni rok i militarizaciju društva, umjesto da ulaže u policiju i sigurnost građana jer tada ne bi morali zapošljavati osobe poput Smažila, koji je isto tako žrtva sustava, rekli su iz udruge.

POSLJEDNJE DODANO: