RAZMJENA UČENIKA

Učenici iz Njemačke na prijemu kod gradonačnelnika Mira Bulja

U sklopu razmjene učenika između dviju škola partnera Franjevačke gimnazije iz Sinja i Gimnazije Kreutzberg iz Großkrotzenburga kod Frankfurta na Majni, danas su njemački učenici, koji već nekoliko dana borave u Gradu Sinju, sa svojim nastavnicima-pratiteljima bili na prijemu kod gradonačelnika Grada Sinja Mira Bulja

Prijem je protekao u vrlo srdačnom tonu  i raspoloženju. Gradonačelnik Bulj je nakon pozdravnih riječi i riječi dobrodošlice naglasio činjenicu da je Republika Hrvatska od vremena svoga osamostaljenja  uvijek primala snažnu podršku i svakovrsnu potporu od strane Republike Njemačke. Na tome cijela Hrvatska zahvaljuje njemačkim prijateljima.

To je činjenica, naglasio je gradonačelnik, koja se ne smije nikada zaboraviti i koju želi s ponosom istaknuti. Stoga nam je i danas jako stalo do toga, naglasio je gradonačelnik,  da razvijamo prijateljske odnose jedni s drugima i da se povezujemo, ljudski, kulturno, gospodarski i na sve druge načine. I danas je Njemačka puna naših sugrađana jer su oni gore više cijenjeni i bolje plaćeni. Mi se ipak nadamo, zaključio je gradonačelnik, da će se većina tih naših ljudi prije ili kasnije vratiti, to im od srca želimo i na tome radimo.

Poželjevši  gostima iz Njemačke ugodan boravak u Gradu Sinju i okolici, gradonačelnik se s učenicima i njihovim nastavnicima zajednički slikao ispred zgrade gradske uprave.

POSLJEDNJE DODANO: