Skalice: Pročitajte kako je muškarac prevario 84-godišnju Splićanku!

Zaista nesvakidašnji slučaj prijevare dogodio se 84-godišnjoj Splićanki koja je u ponedjeljak ostala bez dvije tisuće kuna. 

Oko 11 sati u Starčevićevoj ulici na splitskim Skalicama, susrela je nepoznatog muškarca koji je na podu otkrio, kako je mislila, komad zlatnog nakita. U isto vrijeme je stigao drugi muškarac koji je netom pronađeni lančić procijenio na oko četiri tisuće kuna.

“Nalaznik” je starici predložio poštenu podjelu novca, fifty – fifty. Naivna Splićanka je pristala računajući na brzu zaradu, no kako svi ne bi čekali dok “kupac” ode po gotovinu, staricu su nagovorili da nalazniku isplati polovicu vrijednosti, dakle dvije tisuće dok će istovremeno “kupac” otići po puni iznos gotovine kako bi od starice otkupio taj zlatni lančić. Naravno, 84-godišnjakinja nakon tog trenutka nije vidila niti jednog od dvojice prevaranata kao niti svoj novac, a logično posrijedi nije bio nikakav kvalitetan nakit već obična bižuterija. 

Splitska policija dala se u istraživanje slučaja dok građanima savjetuju oprez. – Budite oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda, te o istima obavijestite policiju pozivom na broj 192. Također savjetujemo da o navedenom skrenete pozornost starijim članovima obitelji, koji zbog svoje odmakle životne dobi, neupućenosti i nepažnje često postaju žrtve prijevara – poručili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

POSLJEDNJE DODANO: