NOVA AKCIJA USKOK-A

Deset osoba uhićeno zbog ilegalnog uzgoja marihuane na plantažama konoplje

U koordiniranoj akciji policije i Uskoka, deset osoba uhićeno je zbog sumnje u sudjelovanje u proizvodnji više stotina kilograma marihuane na plantažama koje su, prema evidenciji, registrirane za uzgoj legalne konoplje. Neslužbeno se doznaje da su među uhićenima i poznati poduzetnici koji se bave uzgojem konoplje, prenosi N1.

Prema informacijama, marihuana se uzgajala na plantažama lociranim u Bilogori i Slavoniji, pod krinkom legalne konoplje. Ova akcija, koju su proveli PNUSKOK i USKOK, rezultat je temeljitog kriminalističkog istraživanja.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, očekuje se da će USKOK donijeti odluku o daljnjem postupanju, a javnost će biti pravovremeno obaviještena o daljnjem razvoju situacije.

Ranije objavljeno:

U tijeku su uhićenja u četiri županije

Policija je objavila da su u tijeku uhićenja u više županija, u sklopu koordinirane akcije s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Deset osoba je obuhvaćeno kriminalističkim istraživanjem zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Uhićenja i hitne dokazne radnje provode se na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, PNUSKOK – Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, kako je izvijestila policija.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku – piše policija.

POSLJEDNJE DODANO: