ZADRŽAN JE U ZATVORU

U Splitu vozio ukradeni motor, bez položenog vozačkog i kacige, uz izrečenu zabranu

Policijski službenici su prošlog petka oko 14:40 sati na području Splita zaustavili vozača motocikla za kojeg je utvrđeno da upravlja motociklom čija krađa je prijavljena dan ranije. Uhićen je i doveden u službene prostorije. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježje kaznenog djela Krađa radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu

Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnji vozač upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, kolnikom Tolstojeve ulice vozio u suprotnom smjeru, iako je ista vidno postavljenim znakovima označena kao jednosmjerna ulica, prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu, te na upit policijskog službenika isti ili nije imao kod sebe, ili nije htio dati na uvid osobnu iskaznicu.

Utvrđeno da je istome zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova izdano rješenje o nemogućnosti ishodovanja vozačke dozvole u roku od dvije godine. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja čak četiri teška prometna prekršaja iz članka 216. stavka 2., iz članka 49. stavka 2., iz članka 114. stavka 1. i iz članka 286. stavka 13. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te prekršaj iz čl. 16 Zakona o osobnoj iskaznici.

Uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana. Policijski službenici su ga predali u Zatvor u Splitu.

POSLJEDNJE DODANO: