ODGOVORIO JE I IVOŠEVIĆ

Šef splitskog HDZ-a prozvao Ivoševića da štiti intendanta kazališta zbog svog oca: “Trebao bi postati nacionalni prvak!”

Do u kasne noćne sate “otplovit će” sjednica splitskog Gradskog vijeća koja se održava na početku radnog tjedna u Banovini, smatra to predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta, koji je na konferenciji prije nego su svi sjeli oko ovalnog stola u Gradskoj upravi, kazao kako je jedna od najbitnijih točka na vijeću ona za izvršenje proračuna za 2023. godinu. Ona je, ipak, stavljena pred kraj sjednice.

– Prije tri godine je najavljena renesansa, a sada s odmakom s ovom garniturom gradske vlasti vlada cirkus. Rečeno je da će sve špine biti zatvorene, a vidimo da su sve špine otvorene i da gradski novac curi na sve strane. Ova gradska vlast je najavila uvođenje reda, a nered je u gradu. Najbolji je primjer HNK Split – kazao je Šuta. U kazalištu vlada opći kaos, veli.

– Zanimljivo je da se Kazališno vijeće oglasilo i poslali su dopis gradonačelniku Ivici Puljku i pročelniku Mariju Negotiću da postoji značajno odstupanje od programskog okvira. Nadalje, u zaključku su naveli nenamjenski trošenje sredstava, nepostojanje kadrovskog plana, neracionalno trošenje sredstava, nepodudaranje brojčanih podataka u izvješćima…

Intendanta koji je trebao biti smijenjen, kaže Šuta, štiti zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević

– Po našim informacijama, član uže obitelji dogradonačelnika želi postati nacionalni prvak drame. Zbog toga se rade poprilični pritisci na Povjerenstvo i Ministarstvo kulture. Također, intendant predlaže da član njegove obitelji postane nacionalni prvak. Nacionalni prvak znači da dobivate određene beneficije. To je isključivi razlog zbog kojeg se štiti intendanta i zbog čega se prikriva sve što je iznijelo Kazališno vijeće. Zbog toga to zaslužuje posebnu pozornost i posebnu raspravu jer kultura je bitna za naš grad i za kulturni turizam. Način rada ove gradske vlasti pokazuje da kao grad idemo u lošem smjeru i da nema ništa od najavljene renesanse.

Odgovorio je nedugo poslije sam Ivošević, zabrinut, rekao je, za duševno zdravlje šefa splitskog HDZ-a.

– Prijedlog da moj otac postane prvak drame je iz doba intendanta Srećka Šestana, kojeg je imenovao HDZ i koji je mog oca nagradio Juditom. Osim toga, bivši intendant Šestan je predložio i ženu Vicka Bilandžića kao prvakinju. U našoj gradskoj upravi ljudi bliski Tomislavu Šuti su napredovali, jer je to svijet u kojem ne ovisiš o stranačkim iskaznicama, a HDZ ide na najniže razine. U životu nisam s intendantom razgovarao o mom ocu. Niti jednu riječ nisam razmijenio ni s kim, a neka Šuta objasni zašto su nekome dali nagradu Judita i onda prijedlog njihovog intendanta tri godine drže u ladici.

Najavio je da će se imenovati novo Kazališno vijeće i kako je njihov odlazak jedan od pokazatelja da su vijeća birana transparentno, preko javnog poziva. Došlo je do razilaženja, dodaje, jer ih Kazališno vijeće nije uvjerilo u svoje tvrdnje da trebaju odbiti izvješća Bilandžića.

POSLJEDNJE DODANO: