PALA NARKO BANDA

U Splitu srušeno zločinačko udruženje: Uhićena trojica, traže se još najmanje tri osobe

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćene tri osobe, svi hrvatski državljani, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je prvookrivljeni u vremenu od 6. travnja 2021. godine do 25. svibnja 2023. godine povezao u zajedničko djelovanje, ostale okrivljenike i još za sada najmanje tri nepoznate osobe, radi kontinuirane nabave i prodaje droge kokain, a sve radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi.
 
Sumnja se da je prvookrivljeni sa zasad nepoznatom osobom dogovarao kontinuiranu nabavu droge, koju su okrivljenici miješali, prepakirali i preprodavali. Na opisani su način u vremenu od 6. travnja 2021. do 26. svibnja 2021. nabavili najmanje jedan kilogram kokaina visoke čistoće kojem su s najmanje 900 grama punila povećali masu te tako pripravljenu drogu prodali većem broju osoba i zaradili najmanje 201.738,67 eura. Također su nabavili još najmanje 500,00 grama kokaina iste čistoće kojeg nisu uspjeli izmiješati s punilima i povećati mu masu, razdijeliti i prodati.
 
Tijekom dana provedene su hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te su 37-godišnjak i 24-godišnjak uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, dok se za preostalim okrivljenikom još traga.

POSLJEDNJE DODANO: