KAŠTELA CENTAR NAUTIKE

U Marini Kaštela danas su svečano otvoreni 16. Hrvatski dani male brodogradnje i turizma

U Marini Kaštela, danas su svečano otvoreni 16. po redu Hrvatski dani male brodogradnje i turizma/Croatia Nautic Show, manifestacija koja je odavno postala centar druženja hrvatskih brodograditelja te svih onih koji od turizma i za turizam žive, a posljednjih godina razvila je i bogatu ponudu predstavljanja stranih plovila, ali i ukupne ponude „nautike po mjeri našeg čovjeka.“  

Svečani čin otvorenja, svojim dolaskom, uveličali su i dragi gosti, predstavnici državnih institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave, turističkih zajednica, partneri i domaćini manifestacije.

Prisutnima su se tako obratili i istakli značaj manifestacije u nautičkom i turističkom pogledu: državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Tonći Glavina, župan SD županije Blaženko Boban, pročelnica UO za turizam, pomorstvo i promet SD županije Matea Dorčić, direktorica TZ SD županije Ivana Vladović, gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović, direktorica TZ Grada Kaštela Nada Maršić, direktorica Marine Kaštela Ivona Smoljić, predsjednik organizacijskog odbora Croatia Nautic Show-a, Branimir Matijaca i predsjednik Udruge Dani hrvatske male brodogradnje, Damir Skelin.

Svi su istakli ponos i zadovoljstvo odvijanjem ovog događaja već 6.godinu u Marini Kaštela te njegov značaj za Kaštela ali i za cijelu Dalmaciju, u nautičkom i turističkom segmentu, a župan Boban je istakao: “Najteže kad je bilo vi ste bili najjači, vi ste radili čuda, niste odustajali, jer vas je vodila ljubav i želja za prezentiranjem hrvatskog autohtonog proizvoda. Čestitam vam od srca i želim vam svaku sreću i uspjeh u budućnosti”.  

Na prostranom morskom ambijentu Marine Kaštela, ove godine predstavlja se preko 80 novih plovila, što u moru, što na kopnu, ali i nautički i turistički proizvodi. Važna je novost i bogat raspored stručnih programa, panel diskusija i predstavljanja koji će ponuditi mnoštvo novih saznanja i inicijativa, a zabavni program okrunit će večernji  koncert Harija Rončevića u petak  19. travnja s početkom u 20 satiUlaz na koncert, sajam i sva sajamska događanja je besplatan. Radno vrijeme manifestacije je četvrtak 13 – 19 sati, petak i subota 10 – 19 sati te nedjelja 10-17 sati.

I ove godine dodijeljena su priznanja u obliku plaketa i to za premijerno predstavljanje plovila u Hrvatskoj, 5 izlagača je dobilo priznanje, Professional team d.o.o. za NOUVA JOLLY PRINCE 30 EXCLUSIVE, Euromarine d.o.o. za DELPHIA 10 SEDAN, Emu Yachting d.o.o. za TRIDENT 630 SD, Bravo d.o.o. za 3D TENDER PATROL 650 i N.I.R. TEHNIKA d.o.o. za Hydromarin 6930. Za 16 godina kontinuirane suradnje 2 su izlagača primila priznanje, a to su Auto kuća Gašperov i Zračna luka sveti Jeronim te VINETA d.o.o. – Monachus za kontinuiranu suradnju.

Uz zajedničku sliku i zdravicu s Kaštelanskim crljenkom, ovogodišnji Hrvatski dani male brodogradnje i turizma službeno su otvorili svoja vrata.

Sutra, u petak 19.4. ne propustite pripremljena bogata događanja, a posebno ističemo zanimljivu modelarsku radionicu za djecu s početkom u 16 sati uz već navedeni koncert našeg kantautora, Hari Rončevića u 20 sati.

19.04.2024. – PETAK – Drugi dan CROATIA NAUTIC SHOW 

10:00 Otvaranje

Cjelodnevni PROGRAM:

– Turizam posebnih interesa! E-Foil besplatne B2B radionice „Pokreni najuzbudljiviji biznis ovog ljeta“ ( na lokaciji izlagača SURFMANIA- centralni plato)

– Cjelodnevno isplovljavanje plovila.

10:30  sati “Što žene žele?“ – Predstavljanje prvog ženskog jahtaškog kluba.

11:00 sati Stručni skup „Sredstva za uzlet male brodogradnje i metaloprerađivačke industrije”

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora – Split, dvorana Pergola

13:30 sati – Predstavljanje rada Udruge skipera, dvorana Pergola

14:00 sati Panel diskusija „Vodeća smo svjetska charter flota, što dalje, u kojem smjeru razvijati nautički turizam?” , dvorana Pergola

16:00 – 19:00 sati Međugeneracijski prijenos znanja i vještina – radionice s djecom „Roditelji biraju brodove, mi ih gradimo” modelarska radionica s djecom u organizaciji Zajednice tehničke kulture Split i Udruge „Meštri od tehnike”  

20:00 sati –koncert HARI RONČEVIĆ, prizemlje, novouređena dvorana Pergola, ( otvoren za javnost )

POSLJEDNJE DODANO: