SVJEDOČANSTVO OČAJA

U BiH pronađena djevojčica (5) iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

U auto­bu­su na gra­nič­nom prijelazu Brod bosanskohercegovačka policija identificirala je peto­go­dišnju djevojčicu iz Nje­mačke, koja je postala žrtva međunarodne trgovine ljudima, priopćeno je iz Tužilaštva BiH, prenosi INDEX.HR.

Prema priopćenju, tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH. Oni su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima.

Djevojčica je bila u pratnji stranog državljanina i putovala je redovnom autobusnom linijom. Prema nalogu tužitelja, strani državljanin je zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, dok je djevojčica smještena u sigurnu kuću.

Iz Tužilaštva su također priopćili da se djevojčica nalazi u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije, te da je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu, Njemačka. Trenutno se poduzimaju aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci.

POSLJEDNJE DODANO: