ODLUKA SUDA

Trojici nasilnika određen pritvor zbog otmice, zlostavljanja i zastrašivanja 64-godišnjaka

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici donio je odluku o jednomjesečnom pritvoru za trojicu osumnjičenih, koji su uhvaćeni u sumnjivim okolnostima nakon što su oteli, zlostavljali i zastrašivali 64-godišnjaka. Prema izvješću Državnog odvjetništva (DORH), ova odluka temelji se na ozbiljnoj opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja sličnih kaznenih djela, prenosi HRT.

Prema navodima tužiteljstva, trojica osumnjičenika, među kojima je i 39-godišnjak za kojeg se spominje da je pravosudni policajac, navodno su upala u obiteljsku kuću 64-godišnjaka, optužujući ga za provalu u vikendicu jednog od njih. Unatoč tvrdnjama žrtve da nije počinio provalu niti da ima ukradene predmete, osumnjičeni su je fizički napali i nasilno je ukrcali u automobil.

Dok su se vozili prema navodnoj lokaciji provaljenog objekta, žrtvu su brutalno tukli udarajući je nogama, rukama i različitim predmetima. Dodatno, jedan od osumnjičenih je koristio vatreno oružje kako bi je dodatno zastrašio. Kada su stigli na odredište, nastavili su je fizički napadati, uz prijetnje i zastrašivanje.

Nasilnici su spriječili 64-godišnjaka da napusti dvorište vikendice, gdje su ga i ozlijedili. Ovim činom, žrtva je pretrpjela fizičke i emocionalne traume, dok su osumnjičeni suočeni s ozbiljnim pravnim posljedicama za svoje postupke.

POSLJEDNJE DODANO: