POLICIJSKA AKCIJA

Trojac uhićen zbog korupcije i utaje poreza: Ravnateljica bolnice, sin bivšeg gradonačelnika i počasni konzul

Jučer i danas su na području Popovače, Petrinje i Zagreba uhićene tri osobe zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine. Kako doznajemo, uhićeni su aktualna ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača dr. Marina Kovač, zatim Darko Dumbović, sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i vlasnik tvrtke Titan Commerce te Emil Solenički, počasni konzul Republike Moldavije u Hrvatskoj te vlasnik tvrtke Sole Commerce d.o.o. iz Zagreba. – piše Večernji list.

Kako je objavila policija policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom (starosti 61 godinu) javne ustanove s područja Popovače te dvije odgovorne osobe (starosti 42 i 56 godina) trgovačkih društava s područja Petrinje i Zagreba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine.

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena Neuropsihijatrijska bolnica Popovača.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Kako se sumnja Dr. Marina Kovač sklapala je ugovore sa ove dvije tvrtke temeljem jednostavne nabave koja je provedena tako da jamči kako će ove tvrtke dobiti poslove. Darko Dumbović je jedan od okrivljenika u postupku koji se vodi protiv njegova oca Darinka Dumbovića, za omogućavanje poslova iz gradskog proračuna tvrtki Titan Commerce, a za koji je nedavno potvrđena optužnica. – piše Večernji list.

POSLJEDNJE DODANO: