TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Trogiranina Sandra zaustavilo povijesno pitanje: Znate li vi odgovor?

U novom izdanju kviza “Tko želi biti milijunaš?” Sandro Jažo iz Trogira osvojio je 5.000 eura. Na 11. pitanju iskoristio je posljednji džoker “pola-pola”. Nije bio siguran i ponudio je netočan odgovor.

Prvi večerašnji “najbrži prst” Sandro Jažo iz Trogira, po struci je inženjer računarstva, a u slobodno vrijeme voli odigrati kviz, nogomet, pogledati dobar film te izići s prijateljima.

Na šestom je pitanju zatražio pomoć publike. Nije znao prepoznati mineral iz porodice berila. Ponuđeni su odgovori: akvarij, akvalung, akvarel i akvamarin.

Njih 4 % odlučilo se za akvarij, 8 % za akvalung, 8 % za akvarel, a najveći postotak, njih 80 % glasovalo je za akvamarin.

Prihvativši mišljenje publike i ponudivši odgovor D – akvamarin, osvojio je 300 eura.

Za iznos od 2.500 eura trebao je znati koji je grad nazvan po kemičaru koji je u njemu sagradio tvornicu za proizvodnju boje? Mönchengladbach, Düsseldorf, Gelsenkirchen ili Leverkusen?

Posegnuo je za džokerom “zovi”koji je s velikom sigurnošću rekao da se radi o Leverkusenu. Priklonivši se njegovu mišljenu točno je odgovorio na deveto pitanje.

Prešavši drugi prag, “zapeo”je na jedanaestom, povijesnom pitanju koje je glasilo: Protiv koga je SAD ratovao 1812. u tzv. Drugom ratu za neovisnost? Protiv Britanaca, protiv Nizozemaca, protiv Francuza ili protiv Meksikanaca.

Na ovom je pitanju upotrijebio i posljednji džoker “pola-pola”. Ostali su odgovori A- protiv Britanaca i B – protiv Nizozemaca. Ponudivši odgovor B – protiv Nizozemaca natjecanje je napustio s osvojenih 5.000 eura. Točan je odgovor pod A – protiv Britanaca.

POSLJEDNJE DODANO: