STANJE IZ BOLNICE

Tri osobe iz auta smrti u Brnazama životno su ugrožene, od toga je dvoje djece!

Tri osobe suputnici, dvoje djece i jedan odrasli muškarac, u autu smrti iz Brnaza pokraj Sinja u teškom su stanju i sa po život opasnim ozljedama. Liječnici splitske bolnice bore im se za život, a odmah po dolasku u bolnicu podvrgnuti su operativnim zahvatima.

Prema riječima Josipa Krnića, pročelnika Hitnog objedinjenog prijema u splitskom KBC-a dvije su osobe s lakšim ozljedama.

Svi su došli bez dokumenata, strani su državljani, a od dvoje djece jedno ima ozljedu abdomena, a drugo je podvrgnuto neurokirurškom zahvatu.

– Zaprimili smo pet stranih državljana. Od njih petero, dvoje je maloljetne djece. Po dolasku su hitno operirani i poslije smješteni u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti. Oboje su u životnoj opasnosti. Od preostale trojice muškaraca, dvojica su hitno operirani. Jedan je u životnoj opasnosti. Peti muškarac je zadobio lakše ozljede i hospitaliziran je na Klinici za kirurgiju – rekao je Krnić.

Novinare je zanimalo koliko maloljetnici imaju godina.

– Dob maloljetnika, po mojoj procjeni je 12, odnosno između 16 i 18 godina – rekao je dr. Krnić, budući da se još uvijek ne zna njihov točan identitet, kao ni državljanstvo, jer kod sebe nisu imali nikakve osobne dokumente.

Budući da se još uvijek ne može točno utvrditi identitet ozlijeđenih, jer je s njima nemoguća komunikacija, čeka se prevoditelj.

POSLJEDNJE DODANO: