MISLAV KAROGLAN

„Tri boda su imperativ u Varaždinu, pa ćemo derbi u Maksimiru mirno pogledati“

Hajduk u subotu u 15 sati u Varaždinu igra utakmicu 24. kola SuperSport HNL-a. Bijeli pobjedom imaju priliku preskočiti Rijeku na prvom mjestu, te u miru odgledati nedjeljni derbi u Maksimiru između Dinama i momčadi Željka Sopića. Marko Livaja u Varaždinu zna samo za pobjede (4), tri boda se i sada očekuju. Trener Mislav Karoglan u odnosu na prošli tjedan na raspolaganju ima dva nova igrača u kadru, Filipa Uremovića, koji je Rudeš propustio zbog tri žua kartona, te Ismaela Dialla, povratnika s Afričkog kupa nacija.

Karoglan je u petak ujutro odgovarao na novinarska pitanja…

Kakva je situacija u svlačionici, tko može, tko ne može? Izgleda kao bolnica na kraju Poljuda.

– Bolja je nego tjedan ranije. Moufi je počeo trenirati, jednako kao i Lovre Kalinić. Aut su Nikola Kalinić i Žaper, kome želim svu sreću u oporavku.

Varaždin igra otvoreno…

– Oslonjeni su na posjed lopte, to je kod njih tradicionalno, takva im je škola nogometa. Vidjeli smo i u Maksimiru koliko su ozbiljna momčad. Oni nemaju pritisak, opušteni su i nemaju razlog mijenjati sustav igre.

Dinamo – Rijeka, što očekujete od te utakmice?

– Ne znam što bi nam najviše odgovaralo. Pogledat ćemo, ali ne zamaram se. Nama je utakmica u Varaždinu najvažnija.

Marka Livaju vrijeđaju i na malom nogometu? On to nikako nije zaslužio.

– Točno vaše pitanje je moj odgovor.

U Varaždinu još niste vodili Hajduka?

– Nisam znao za taj podatak, bio sam puno puta kao igrač i u stožerima. Nije mi ništa novo, ali zanimljivo.

Kako se bliži kraj, uvijek je prva najvažnija. Ova je dodatno važna zbog derbija, jer će jedan od konkurenata izgubiti bodove?

– Utrka je tijesna i mora se pobjeđivati. Imperativ je uzeti tri boda, to je sasvim normalno.

Hajduk je najbolji gost, dva poraza u gostima, a tri na Poljudu. U gostima kao trener još niste izgubili.

– Imamo dosta dobru podršku vani, nije da se ne osjećamo ugodno. Hipotetski je iznositi teorije. Ne znam razlog, ali neka se nastavi i u Varaždinu, a doma ćemo se popraviti.

U kakvom je stanju Diallo?

– On je veliki radnik i u dosta dobrom stanju.

Ipak, od 17. prosinca nije odigrao ništa.

– Prema svim pokazateljima tamo se u reprezentaciji dobro radilo, on ima dobru izdržljivost. Čini nam se spreman. Sigurno neće igrati svaku utakmicu. Prvenstvo ulazi u fazu u kojoj se sve lomi. Računamo i na Hrgovića na toj poziciji, na njih ću se osloniti na lijevoj strani.

Kako začepiti rupu izostankom Žapera, do sada je to igrao Krovinović?

– Sve je u igri. U svakom momentu tražimo unutarnje rezerve. Neki će potegnuti više. Za sada je Filip taj, on može dosta toga izvući. Vidjet ćemo i daljnje opcije. Neki će igrači morati mijenjati navike i uloge, jer utakmicu treba i završiti. I Sigur i Laszlo su opcije. To je i dobra prilika za druge, razmišljam samo na pozitivan način.

POSLJEDNJE DODANO: