UZBUNA U BIH

Torcida i Kohorta planirali navijačko slavlje u Mostaru

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona uputio je službeni dopis Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine kako bi spriječio eventualni dolazak navijača iz Osijeka i Splita u BiH.

Prema informacijama MUP-a, planirao se dolazak po tri autobusa navijača iz Slavonije i Dalmacije s ciljem sudjelovanja na godišnjici proslave navijačke grupe Ultrasi iz Mostara. Također, navijači su imali namjeru izazvati nerede s navijačima mostarskog Veleža, Red Armyjem, koji su nedavno oduzeli transparente njihovim najvećim rivalima, prenosi Klix.

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona raspolaže pouzdanom operativnom informacijom o mogućem organiziranom dolasku tri autobusa navijača iz Slavonije (Osijeka) i tri autobusa navijača iz Dalmacije. Njihov cilj bio je sudjelovanje na godišnjici proslave navijačke grupe Ultrasi iz Mostara planirane za 10. travnja 2024. godine. Također, raspolažemo pouzdanim informacijama da isti imaju za cilj izazivanje nereda u kontekstu nedavnih sukoba na području Hercegovačko-neretvanske županije kantona gdje je došlo do fizičkih sukoba između Ultrasa i Red Armyja 8. i 9. travnja 2024. godine – navodi se u priopćenju MUP-a.

Policija je zatražila od Granične policije BiH da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi spriječila organizirani ulazak navijačkih grupa u BiH. Ukoliko je njihov ulazak već registriran, traženo je da se žurno izvijesti MUP i ostale županijsko-kantonalne MUP-ove na ruti kretanja prema Mostaru kako bi se poduzele pravovremene mjere.

Ovo se događa uoči velikog mostarskog derbija koji je na rasporedu u subotu u 16:00 sati.

POSLJEDNJE DODANO: