EUROPSKA SMOTRA ZA SENIORE

Toni Kanaet i Lena Stojković ušli u finale EP-a!

Izvrsni su bili članovi hrvatske taekwondo reprezentacije i taekwondo kluba Marjan i trećeg dana europske smotre za seniore koja se održava u Beogradu.

Do novih medalja stigli su brončani olimpijac Toni Kanaet u kategoriji do 80 kilograma kao i dvostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja Lena Stojković. Oboje su izborili finala koja su na rasporedu od 18:00 sati.

Kanaet je na putu do finala u prvom kolu bio slobodan, u drugom je slavio protiv Čeha s 2:0 da bi četvrtfinalnom pobjedom protiv Danca Hrnica osigurao novu europsku medalju, svoju šestu u karijeri na prvenstvima starog kontinenta. U polufinalu je Kanaet s novih 2:0 pobijedio odličnog Nedžada Husića iz Bosne i Hercegovine iako je u toj borbi bilo i više od samog sportskog dijela jer je Kanaetu još uvijek svježe sjećanje na lom noge koji ga je udaljio od plasmana u Pariz na olimpijske igre, a koji se na grand prixu dogodio upravo protiv Husića. Tako je Kanaet ovom pobjedom pokazao koliko je fizički i psihički jak i koliko se još jednom vratio na tatami bolji i čvršći.

Fantastična je bila Lena Stojković, dvije godine zaredom najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a, prošle godine i najbolja u izboru SN-i te peterostruka uzastopna zlatna na svjetskim i europskim prvenstvima te europskim igrama.

Lena je na putu do novog finala kategorije do 46 kilograma slavila protiv Azerbajdžanke Hasanzade s 2:0, Cipranke Kouttouki još jednom s 2:0 te Ukrajinke Nahurne, i treći put s 2:0.

Dodajmo da su odlični bili Marko Golubić i Doris Pole iz zagrebačkog Metalca koji su ostali korak kratki za nove hrvatske medalje. Marko je turnir otvorio s dvije odlične pobjede protiv Nizozemca i Turčina da bi ga u četvrtfinalu s tijesnih 1:2 u rundama zaustavio svjetski i europski prvak te olimpijski doprvak Britanac Bradly Sinden. Marko je svakako odličnom predstavio najavio olimpijske igre u Parizu gdje će, vjerujemo doći još spremniji i još bolji.

Doris Pole je nastavila spehovima, nakon što je tri sekunde prije kraja ostala bez vize za Pariz sada je sekundu prije kraja ostala bez medalje na europskom prvenstvu. Nakon pobjede protiv Norvežanke 2:0 u rundama u drami četvrtfinala protiv domaće predstavnice Doris je imala 1:1 u rundama i vodstvo 5:3 do zadnje sekunde kada je primila udarac i izgubila borbu.

POSLJEDNJE DODANO: