ANALIZA MEDIJSKE STRATEGIJE

Tomislav Šuta: “Puljkovi nedostaci neće se popraviti novim medijskim pojavljivanjima”

Tomislav Šuta, predsjednik HDZ-a Split, prokomentirao je gradonačelnika Splita Ivicu Puljka nakon njegovog nedavnog gostovanja u popularnoj emisiji Nedjeljom u 2. Šuta je istaknuo da Puljak, iako ima jednak broj gostovanja kao premijer Andrej Plenković, nije uspio pokazati značajniji napredak ili promjene u svom gradu tijekom svog mandata.

Ivica Puljak, predsjednik stranke s rejtingom od 1% ima jednak broj gostovanja u Nedjeljom u 2 kao i premijer Plenković. Toliko medijskog prostora, a retorika ista kao kad je prvi put gostovao. S bitnom razlikom – prvi put je mogao glumiti naivnog zanesenjaka i znanstvenika koji želi mijenjati stvari. Ivica Puljak više nije simpatični oporbenjak s fakulteta nego već 3 godine gradonačelnik drugog najvećeg grada u državi, dakle čovjek koji obnaša izvršnu vlast i ima odgovornost za upravljanje Splitom. To je pozicija s koje on mora polagati račune, a ne se praviti Englez u prime terminu s nacionalnom frekvencijom.

Prema Šuti, Puljak nije ispunio svoja obećanja i nije ostvario značajne rezultate u vođenju grada. Šuta je istaknuo da su mnogi od projekata koje Puljak spominje kao svoje uspjehe zapravo projekti koje je naslijedio od prethodne vlasti HDZ-a. Kritizirao je Puljakov nedostatak autonomije i vlastitih inicijativa te ga prozvao da se previše oslanja na političke strukture i žetonizirane suradnike.

Ivica je imao priliku sve to što je danas rekao u emisiji napraviti u svom mandatu, ali gradonačelnik je koji nije ispunio svoja obećanja i koji nema rezultate. Sve nabrojano, od Žnjana, preko Tehnološkog parka, do garaža, aglomeracije i ITS sustava projekti su koje mu je HDZ ostavio. I da parafraziram Teslu, nije mi žao što se hvali njegovima, žao mi je što nema svoje. Velika koalicija ljevice o kojoj mašta, moguća je samo ako CENTRA ne bude u njoj jer iskustvo je pokazalo – gdje bračni par Puljak prođe tu trava više ne raste. Odrekli su se svih partnera i bivših kolega kao da ne postoje, a vjerni su samo kupljenom žetonu Barbiru.

Šuta je zaključio da Puljakovi nedostaci kao gradonačelnika neće biti popravljeni dodatnim gostovanjima u medijima te je izrazio sumnju u njegovu sposobnost da donese stvarne promjene u Splitu.

Vrijeme vam je isteklo i još 3 gostovanja u Nedjeljom u 2 više ne mogu popraviti sve loše što ste u Splitu napravili. – stoji na kraju objave

Ova Šutina kritika dolazi u kontekstu šire rasprave o Puljakovoj političkoj karijeri i njegovom utjecaju na lokalnu politiku u Splitu, ističući potrebu za konkretnim rezultatima i promjenama koje građani očekuju od svojih izabranih dužnosnika.

POSLJEDNJE DODANO: