SPEKTAKULARNO OTVARANJE

Svjetski i europski prvaci posada Matarana osvojili Biograd CRO Melges 24 Cup

U skladu s jedriličarskim normama, nova sezona CRO Melges 24 Cupa, vrhunskog hrvatskog jedriličarskog natjecanja, započela je proteklog vikenda u Biogradu s savršenim početkom. Na prvoj regati ove godine, koju je organizirao JK Briva, jugo je pružilo izvanredne uvjete za jedrenje, dok su agilni Melgesi 24 bukvalno lepršali regatnim poljem brzinama većim od 15 čvorova. Ukupna pobjeda na Biograd CRO Melges 24 Cupu pripala je ekipi Mataran 24, s kormilarom Antom Boticom, koji su se nadmašili ispred posade Universitas Nove s kormilarom Ivanom Kljakovićem Gašpićem i posade Panjića s kormilarom Lukom Šangulinom. U Corinthian diviziji, prvo mjesto osvojila je ekipa Blue Label.

Trogirani, koji su već svjetski i europski prvaci u klasi Melges 24, osigurali su slavlje pobjedom u posljednjem plovu. Snaga konkurencije u Biogradu bila je očita, pri čemu je u šest utrka četiri puta bilo različitih pobjednika, dok je razlika između pobjednika Mataran 24 i petoplasirane posade PointOne iznosila samo osam bodova.

Damir Civadelić, član Matarana 24, izjavio je:

Kroz četiri godine CRO Melges 24 Cupa, Biograd se pokazao kao izvrstan domaćin, uvjeti za jedrenje uvijek su vrhunski. Nakon izazovne prošle sezone, u kojoj smo osvojili svjetski naslov, odlučili smo se malo odmoriti od jedrenja tijekom zime. To se pokazalo kao mudar potez jer smo se vratili na more s još većom motivacijom i energijom.

U Corinthian diviziji, posada Blue Label ostvarila je drugu pobjedu zaredom u CRO Melges 24 Cupu. Nakon osvajanja naslova na prvenstvu Hrvatske u Trogiru, Opatijci su nastavili svoj uspjeh i u Biogradu.

Davor Jelača, član Blue Labela, zaključio je:

Rastemo iz regate u regatu, što se vidi i po rezultatima. Mislim da još uvijek imamo prostora za napredak, i nadam se da ćemo nastaviti u istom tempu i na sljedećoj regati u Zadru.

CRO Melges 24 Cup održava se uz podršku partnera Angelina Yacht Chartera, Sailing Pointa Hrvatska, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, regate.com.hr, Raiser digitalne agencije, EmergenSea i Dustom Sailsa.

Rezultati Biograd CRO Melges 24 Cupa: 1. Mataran 24 11 bodova, 2. Universitas Nova 13 bodova, 3. Panjić 15 bodova, 4. Razjaren 16 bodova, 5. PointOne 19 bodova, 6. Cezibordo 28 bodova, 7. Cro-a-Sail 29 bodova, 8. Amor 37 bodova, 9. Fjonda 42 bodova, 10. Blue Label 44 bodova, 11. Little A 50 bodova, 12. Sugar Daddy 61 bod, 13. Tutta Forza 62 bodova, 14. Zen 65 bodova, 15. Joyrunner 66 bodova, 16. Obi-Wan 75 bodova, 17. Palmina 78 bodova, 18. Spooky 81 bod, 19. Ćuf-Ćuf 92 boda, 20. Hakuna Matata 95 bodova.

POSLJEDNJE DODANO: