PONOS SPLITA

Svečana sjednica Gradskog vijeća u splitskom HNK: Dodijeljene nagrade Grada Splita za iznimna postignuća

U splitskom HNK održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, a tim povodom dodijeljene su nagrada Grada Splita u kategorijama skupne, osobne i nagrade za životno djelo.

Nagrada Grada Splita posebno je priznanje koje se dodjeljuje za uspjehe koji su postignuti na području društvenog i gospodarskog značaja za Grad Split.

Skupne nagrade ove godine dodijeljenje su:

Taekwondo klubu Marjan, muškom pjevačkom zboru ‘Splitski liječnici pjevači’, jedriličarskom klubu ‘Labud’, Sveučilištu u Splitu i Studentskom katoličkom centru Splitu.

Osobne nagrade dodijeljene su:

Branislavu Branku Bosancu, za dugogodišnji javni angažman od značaja za Split, Tomislavu Nikoliću za dugogodišnji doprinos razvoju i tehnološkom obrazovanju djece i mladih, Grozdani Ribičić za promociju čitanja i pismenosti te unapređenje knjižnične djelatnosti.

Nagrada za životno djelo simbol je slavlja života, umjetnosti i postignuća za Grad Split. Ona donosi radost, motivaciju i inspiraciju, a bila je vrhunac svečanosti u splitskom HNK.

Posthumno je dodjeljena viceadmiralu Zdravku Kardumu za doprinos obrani Grada Splita i Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata.

Za izniman znanstveno – stručni opus i razvoj humanističkoj znanosti nagrada je dodijeljena Bratislavu Lučinu.

Nagradu za životno djelo za promicanje sporta i razvoj sportske rekreacije u Splitu, dodijeljena je profesoru Željku Baljkasu.

Robert Kučić, osvojio je nagradu za životno djelo za razvoj sporta i promicanje sportske djelatnosti.

Posljednju nagradu za životno djelo za predani rad i javno djelovanje usmjereno na zaštitu interesa Splita dodijeljena je profesoru Dejanu Kružiću.

U ime laureta zahvalio se profesor Kružić:

– U ime obitelji pokojnog viceadmirala i nas ostalih nagrađenih iskazujem vam zadovoljstvo na dobivenim nagradama.

Poznati splitski filolog, novinar, pisac pokojni Inoslav Bešker kojemu je prije šest godina nagradu dodijelila Slobodna Dalmacija iskazao je jednu genijalnu rečenicu.

– Za sprovod je bolje da je što duži, a za govor što kraći. Nadam se da velika većina vas podržava ovaj stav i upravo na tragu potrebe za kratkoćom mog govora u ime svih nagrađenih vam hvala.

POSLJEDNJE DODANO: